Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 19.04.2024, 11:57

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2011 » Квітень » 17 » Закінчується наша духовна подорож Великим постом.
10:34
Закінчується наша духовна подорож Великим постом.

Скоро будемо вітати Господа вербовими галузками та співом " Осанна!", стелячи перед Ним наче одіж свою безсмертну душу, очищену і обмиту покаянням, зрошену слізьми розкаяння, відбілену добрими вчинками, постановами про поправу, взлетами і упадками, ревними поклонами, жертвами відомими тільки Богу...

 

Дякувати Богу, можемо підвести деякі підсумки кількох благодатних тижнів для нашої парафії:

 

  3-го квітня після Екологічної Хресної Дороги, у нашому храмі були виставлені для почитання мощі св.Апостола Юди-Тадея. Розпочалися дев`ятниця та набоженство до Юди-тадея, щоденні духовні науки отця-декана Михаїла Бігуна та духовна віднова.

Це був особливий тиждень. В понеділок ввечері служилася утреня з поклонами. Великий Канон св. Андрея Критського відправляв о.Михайло Бігун (молодший), в супроводі співу квартету камерного хору "Тавор" на музику Д. Бортнянського.

 

В середу та п`ятницю відправлялася Хресна Дорога в супроводі співу чоловічого хору під керівництвом Богдана Гурського.

Кожного вечора багато людей спішили до храму св. Архистратига Михаїла по духовну поживу, на святу Літургію, "зарядитися " покріпленням для душ, перебуваючи в молитвах і розважаннях. Кожного дня можна було ввечері чи зранку вільно приступити до сповіді,завжди сповідали по кілька священників нашої парафії.

Також отцем-деканом були організовані сповіді для школярів нашого міста.За цей час висповідалось понад тисяча учнів різного віку.

 

На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці відбулася одна непересічна подія.

До отця -декана звернулися по матеріальну допомогу барон Володимир Макула  та його цигани. Але о.Михаїл зауважив, що в цей час важливіше було би подбати про стан своєї душі, а потім вже і про матеріальний стан. Адже цигани теж діти Божі і їм також можуть бути відкриті двері Небесного Царства, і за них Ісус Христос пролив свою кров. Вони підтвердили, що вони справді охрещені.  Цигани були навчені правд віри, основ катехизму,  місії Церкви, правил поводження в ній і приступили до таїнств покаяння та Євхаристії. Їх було близько 25 чоловік. Складається враження, що у такому вияві доброї волі циган до покаяння, причетне покровительство Юди-Тадея, мощі якого на той час знаходилися в храмі. Адже за Його молитвами сталося багато чудес. Властиво, що в інші дні, та в неділю, наші брати цигани також брали участь у Божественних Літургіях. Благовіщення на нашій парафії було дійсно благодатним. В історії парафії св. Архистратига Михаїла це особлива подія, яка якраз співпала з міжнародним днем циган.


 Вже традиційно з 12 на 13 число щомісяця відбуваються нічні чування в нашому храмі. Це якраз був останній день перебування мощей св.Юди-Тадея в храмі Св.Архистратига Михаїла. Проводилася Хресна Дорога  присвячена темі абортів. Ця Хресна Дорога була глибоко пережита учасниками чувань, ревні покаяльні молитви линули до Неба в перепрошення за гріхи дітовбивства.

Молилися  спільну вервицю в різних наміреннях. Але одним з "найгарячіших" намірень, була молитва про одужання  онкохворого тринадцятирічного Віталія, який в той час перебував у лікарні в тяжкому стані, терплячи страшні болі. На слідуючий день, його мама повідомила, що в ніч з 12 на 13 квітня, хлопчику було легше і він провів ніч без обезболюючих препаратів. Тому ми просимо, всіх, хто читатиме цю статтю, про молитву за Віталіка, хай Господь пошле йому швидке одужання, і тим хворим, за яких молилася і молиться церква, особливо онкохворим та дітям.

 

В п’ятницю, 15 квітня о 18 год.  В храмі св.. Архистратига Михаїла відбулася Хресна Дорога, яку проводили діти Недільної школи. Вступною молитвою Хресну Дорогу розпочав о.-декан Михаїл Бігун, а далі діти самі розважали та молилися на кожній стації.

 Фото події



Категорія: Життя парафії | Переглядів: 734 | Додав: Georgij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024