Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 25.04.2024, 23:52

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2011 » Квітень » 24 » Великоднє привітання Декана Калуського о.М.Бігуна на 2011р.Б.
00:05
Великоднє привітання Декана Калуського о.М.Бігуна на 2011р.Б.

Великоднє привітання

Декана Калуського о.М.Бігуна на 2011р.Б.

Високопреподобні Отці Душпастирі, преподобні    сестри монахині та всі улюблені в Христі брати і сестри!

 

 ХРИСТОС ВОСКРЕС !      ВОІСТИНУ ВОСКРЕС !

 

Сповнені духовної радості, ми знову, з ласки Божої, прославляємо Воскреслого з мертвих Христа Життєдавця. До кінця віків це найбільше чудо буде хвилювати душі і серця людей, які шукають Бога, які вірують у Нього і мають надію бути з Ним у вічності. 

Всю історію людства одні жили в надії стати Його свідками, інші стали свідками Воскресіння Спасителя і передали цю істину наступним поколінням. З вірою в Нього багато поколінь християн звершували свій життєвий шлях, здійснювали подвиги посту і молитви, терпіли скорботи і страждання, приймали смерть твердо впевненими у тому, що воскреснуть з Христом. Віра у воскресіння Христове вселяла в них надію на власне воскресіння. Тому не дивно, що святий апостол Павло проповідь про Воскреслого Христа вважав головним завданням своєї місії. Не випадково святі апостоли і Свята Церква на Воскресінні Христовому, як на наріжному камені, покладають свою основу, вчення, і життя.

Христос воістину Воскрес! Щоб переконати Своїх учнів у Своєму Воскресінні, Він неодноразово являвся їм, давав торкатися до Своїх ран, говорив з ними, споживав їжу. Святий апостол Петро у своєму посланні засвідчує: „Бо ми сповістили вам силу і пришестя Господа нашого Ісуса Христа, не йдучи за хитромудрими байками, а бувши очевидцями Його величі” (2 Пет. 1, 16). Благу звістку про Воскресіння Христове святі апостоли проповідали всьому світу. Кожного разу Воскресіння Христове нагадує і нам про істинну мету нашого земного шляху, наповнює наше життя змістом і вселяє впевненість у майбутньому. Це так необхідно для нас у наш складний час, з його труднощами і проблемами. До кого нам йти і де шукати істини? Істина одна — це Господь наш Ісус Христос. "Я є путь, істина, і життя" (Ін. 14, 6), — сказав Спаситель. Ці слова Господа дають нашій душі, нашому серцю мир і спокій. Як би нам не було важко, ми повинні пам'ятати, що Він з нами, що непорушною залишилася Його обітниця: "...і ось, Я з вами по всі дні до кінця віку" (Мф. 28, 20). Христос Спаситель, який Своїм Воскресінням здолав смерть, допомагає і нам перемагати всі труднощі і незгоди нашого земного життя.

В ці пасхальні дні виповнюється 25-та річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія забрала безліч життів і наслідки цієї техногенної катастрофи тяжіють над нашим народом й дотепер. З розвитком цивілізації та науково — технічного прогресу, бурхливим зростанням кількості населення на Землі, обсягів виробництва та його відходів проблеми стосунків між природою та суспільством дедалі загострюються. Страшною дійсністю стали отруєні річки та моря, задушливе, шкідливе повітря у великих промислових центрах, загублені ліси, сотні зниклих видів тварин і рослин, загроза кліматичних аномалій, ерозія та майже повсюдне повне виснаження ґрунтів у аграрних районах. Такі екологічні катастрофи, як вибух на ЧАЕС, аварія японської атомної електростанції "Фукусіма-1", аварії та пожежа нафтових свердловин, свідчать, що забруднючи довкілля, людина приречує себе до поступової загибелі. Наша Церква закликає всіх приєднатися до реалізації церковних і світських заходів з нагоди охорони довкілля і посилити молитву за наших дітей, яким ми передаємо забруднену та спотворену землю. Цього року ми спільно відбули Хресну Дорогу вулицями нашого міста присвячену охороні довкілля.

Багато було неспокою і скорботи, багато випробувань ще попереду, але ми віримо, що Воскреслий Господь з нами. Він йде нам назустріч і простягає Свою Божественну руку допомоги у всіх обставинах. Через випробування і спокуси ми досягаємо свого воскресіння.

Тож нехай Воскреслий Христос Спаситель допоможе нам справити все на благо, благословить нашу країну, наш народ і Свою Святу Церкву миром, спокоєм і благополуччям.

Дорогі браття і сестри! Сердечно вітаю вас з великим святом Пасхи Христової. Молитовно бажаю від Воскреслого Христа великих і багатих милостей Вам, нашим високодостойним священикам – смиренним трудівникам на ниві церковній, які ретельно виконують свій пастирський обов’язок служіння на славу Божу; сестрам-монахиням, які подвигом добрим трудяться для Бога, і всім благочестивим християнам, які з любов’ю беруть участь у житті Церкви Христової.

Вітаю з Пасхою нашу владу, молодь міста Калуша  та району ! Сердечно вітаю з пасхальним святом всіх калушан. Поздоровляю зі святом Воскресіння Христового тих, хто перебуває за межами України, але душею і серцем завжди з нами і не забувають ні свого рідного краю, ні віри своїх батьків, ні добрих звичаїв своїх предків.

Нехай пасхальна радість знайде тих, хто в ці дні позбавлений можливості бути в храмі, — хворих, самотніх, ув'язнених, людей літнього віку. Це свято для всіх, без різниці у соціальному і матеріальному стані. Христос Воскрес для всіх нас, для всього людства. Бажаю, щоб Воскреслий Господь Своєю благодаттю зміцнив наші зусилля – жити і працювати на благо Церкви Святої і нашої Української держави, берегти віру Христову, бути терплячими у випробуваннях, прагнути миру і злагоди та взаємного порозуміння.

 

"...Радуйтесь, довершуйтесь, утішайтесь, будьте однодумні, мирні, — і Бог любові й миру буде з вами" (2 Кор. 13, 11).

 

   Вас усіх ще раз вітаю, радісних та благословенних свят усім бажаю! 

Благословення Господнє на Вас!

 

                             Христос Воскрес!       Воістину Воскрес!

 

 

З ласки Божої декан Калуський митрофорний протоієрей о.М.Бігун

Великдень 2011р.Б. м.Калуш.

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 725 | Додав: Taras | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024