Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 29.03.2024, 15:32

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2018 » Лютий » 8 » Представники Калуського деканату взяли участь у першому модулі для підвищення рівня соціальної відповідальності
17:15
Представники Калуського деканату взяли участь у першому модулі для підвищення рівня соціальної відповідальності

Представники Калуського деканату УГКЦ отець Іван Бігун та мирянин Любомир Кава (Спілка Католицької Молоді) 5-8 лютого 2018 року у Брюховичах, що неподалік Львова, вивчали етапи підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні.

Навчання відбулося у рамках «Студій живої парафії» за реалізації Львівської освітньої фундації Карітасу України. У такий спосіб наша Церква розвиває і втілює стратегію Соціального служіння УГКЦ. У цьому курсі взяли участь представники з різних регіонів України. Під час навчання вони вивчали проблемами та потенціали громад, навчалися правильно адмініструвати, працювати з волонтерами та визначати цільові групи.

Цей курс складається з трьох модулів, з яких наступні будуть проведені в березні та квітні поточного року. Під час першого модуля, зокрема, вивчали волонтерський менеджмент та основи створення волонтерських програм. 

Окрім цього, учасники курсу вивчали проблеми та потенціал громади, навчалися правильно адмініструвати,  працювати з волонтерами та визначати цільові групи. У рамках навчання учасники також набиралися практичного досвіду, відвідуючи вже розвинуті соціальні осередки. Відтак вони побували неподалік Дрогобича у соціальних центрах «Наша хата» для бездомних людей і «Назарет», де відбувається реабілітація від алкогольної, наркотичної та азартної залежності. Окрім цього, у Дрогобичі вони відвідали християнське кафе «Витанія», яке провадить Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Останнім пунктом денного виїзду стала парафія Блаженного Миколая Чарнецького в місті Золочів, при якій успішно розвивається парафіяльний «Карітас-Золочів». При цій парафії діє благодійний ресторан, соляна кімната і  соціальний басейн. А ще в парафії виробляють декоративні свічки і печуть хліб.

Останній день студій розпочали Божественною Літургією, після якої навчалися представляти свої ідеї та втілювати соціальні проекти. Завершили перший чотириденний модуль пам’ятним спільним фото. 

 

 

 

 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 962 | Додав: Karpat | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024