Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 29.03.2024, 10:56

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2011 » Березень » 15 » НІЧНА МОЛИТВА ІРЖУ НАШИХ ГРІХІВ ЧИСТИТЬ…
14:45
НІЧНА МОЛИТВА ІРЖУ НАШИХ ГРІХІВ ЧИСТИТЬ…
І знову, дякувати Богу, ми зібралися на нічні чування у храмі св. Архистратига Михаїла.  Вони були присвячені  розважанням про Пресвяту Родину з Назарету та наші родини. І ця праця  була дійсно глибока і серйозна.
 Хресна дорога, присвячена роздумам про християнську родину, про істинні цінності.  Вона зворушила наші серця глибиною і мудрістю. Ісус говорив до кожного з нас окремо. Звідси, мабуть, і сльози розкаяння, перепрошення, глибшого усвідомлення наших провин... Після Хресної дороги ми прославили Бога співаними вервицями, духовними піснями  до Ісуса та Матінки Божої.
 Завершилися ці нічні чування св.Літургією в супроводі  чудового  хору спільнот РНР та СХВ.
      Всенічні чування оживотворяють душу  кожної людини та роблять нас готовими сповнити слова Христові: «Чувайте ж, моліться, щоб не ввійти в спокусу. Дух бадьорий, але тіло немічне!» (Мар. 14:38). Тож варто нам щораз  більше молитися, молитися за наші родини, за наших священників, за неньку Україну і за наш багатостраждальний народ. 
 
«Коли я кажу: присвячуйте ніч для молитви, дехто, можливо, скаже: я дуже втомився протягом дня і не можу вночі молитися. Це відмовка. Бо скільки б ти не трудився, не потрудишся більше за коваля міді, який, працюючи таким важким молотом, по всьому тілові закоптившись димом, все ж так проводить більшу частину ночі в молитві. І ви, жінки, що ходите на зібрання, знаєте, як там проводять усю ніч без сну. Тож нехай і в тебе буде духовна кузня, щоб клепати не казанки й миски, а свою душу, яка набагато краща від усякого виробу з міді й золота. Її, що постаріла з гріхів, вкинь у горнило покаяння, як молотом, вдаряй її сповіддю, що цінніша за всіляке золото. Ти не матеріальну посудину готуєш, а звільняєш душу від усякої житейської турботи. Нехай стоїть перед тобою смолоскип, не той, що згоряє, а той, що його мав пророк, про що сам казав:Закон Твій- світильник для ніг моїх(Пс. 118,105.) Запали душу молитвою. Якщо побачиш, що вона вже досить розгорілася, вийми її й обробляй, як хочеш. Повір мені, що не так вогонь нищить іржу металу, як нічна молитва іржу наших гріхів.» Св.Йоан Золотоустий (109)
На завершення хочеться процитувати заключну молитву Хресної дороги про родину : " Дякуємо Тобі, добрий Ісусе, за те, що врятував всіх нас! Дякуємо за наші родини, якими Ти обдарував нас. Вони є нашим спасінням, нашою дорогою до Неба! Через них ми всі освячуємося. Пробач, що іноді нарікаємо на наших неслухняних дітей, хотіли б мати кращих чоловіків чи дружин, пробач, що сумніваємося в тому, що все, що маємо – є для нас найкращим і найнеобхіднішим. Маріє, покрий Своїм Покровом наші родини і приведи до Свого Сина. Щохвилини нагадуй нам про Назарет, щоб ми, споглядаючи Пресвяту Родину, намагалися наслідувати Її. "

Слава Ісусу Христу!                                         

Учасниця нічних чувань.

 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 854 | Додав: Georgij | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024