Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 29.03.2024, 01:19

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2016 » Серпень » 7 » Калуська молодь взяла участь у Патріаршій прощі
12:58
Калуська молодь взяла участь у Патріаршій прощі

6-7 серпня у селі Крилос відбулася V Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю, яка зібрала близько 37 тисяч прочан з усієї України.

Організація масових паломництв до давньої княжої столиці й історичного місця осідку Галицьких митрополитів відновилася невдовзі після легалізації Української Греко-Католицької Церкви та здобуття Україною Незалежності. Якщо у 90-х роках в основному проводились єпархіальні прощі, то з 2012 року була започаткована традиція щорічної Всеукраїнської прощі, яка надано статус "Патріаршої".

Давній Галич багатий на історичні пам'ятки та святі місця. Зокрема на Крилоській горі паломників чекає церква Успіння Пресвятої Богородиці (збудована 1584 року), у завівтарній частині якої зберігається Галицька чудотворна ікона Божої Матері; каплиця Св. Василія, збудована у XVII ст. на фундаментах Успенського собору ХІІ ст.; два джерела – Княжа Криниця та Очі Франциска (Францискове чудотвоне джерело); Митрополичі палати, Галичина могила та Хресна Дорога. Окрім того, з нагоди Ювілейного року Божого Милосердя Владика Йосафат Мощич 13 грудня 2015 р. відкрив в Успенському храмі Двері Милосердя, пройшовши крізь які віруючі отримують повний ювілейний відпуст, тобто відпущення усіх гріхів, кар і наслідків гріха. Для цього обов’язковим є дотриманням усіх умов щодо відпусту (приступити до святих Таїнств Покаяння та Євхаристію, взяти участь у Святій Літургії, вислухати науки про Боже Милосердя та помолитися молитву «Вірую» в наміренні Святішого Отця).

Традиційно патріарша проща розпочинається пішою паломницькою ходою з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина. Цьогоріч від храму святого Архистратига Михаїла м.Калуша, отримавши благословення митрофорного протоієрея Михайла Бігуна, вирушило біля двох сотень паломників із Калуського, Рожнятівського, Перегінського та Боднарівського деканатів. Зокрема участь у ході взяли учасники громадських організацій "Спілка Католицької Молоді""Українська Молодь –Христові", "ДАР", "Молодий Рух" та "АвтоМайдан". Прочан супроводжували отці Олександр Марков-молодший та Олександр Шебешович.

Три десятки прочанських кілометрів було подолано за 7 годин, і вже о 17:00 паломники мали можливість слухати представлення програми "Сім діл Милосердя". А завдячуючи півтори сотні волонтерів усі учасники прощі мали можливість безкоштовно смакувати чудову вечерю.

У вечірніх богослужіннях, серед яких Молебень до Богородиці Милосердя Двері, Вечірня з виносом чудотворної ікони, молитви на оздоровлення та Акафіст до Богородиці, взяло участь 15 тисяч вірян.

Кульмінацією прощі стала Архієрейська Літургія, яку у неділю відправив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав у співслужінні із сімома Єпископами та сотнями священиків.

«Ми повинні бути відкритими, щоб прийняти те, що Бог нам прагне дати в цьому Році Божого Милосердя. Просімо, щоб Він оздоровив нашу незрячість і відкрив наші вуха на Нього. Бо Його болі і страждання є нашими болями і стражданнями, а наші болі та страждання є Його болями та стражданнями», – зазначив у свої науці Блаженніший Святослав. 

Олег Савка,  

Голова Спілки 

Католицької Молоді

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 553 | Додав: Karpat | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024