Українська
Греко-Католицька Церква

Вівторок, 16.04.2024, 19:45

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2011 » Лютий » 17 » Єпархіяльний Собор
15:04
Єпархіяльний Собор
14-15 лютого в м.Івано-Франківську в Духовній семінарії - «духовній кузні», де гартується майбутнє духовенство відбулась важлива історична подія в житті єпархії - Собор, присвячений темі «Про богопосвячене життя в УГКЦ», в якому брали участь духовенство, настоятелі та представники монаших спільнот та згромаджень, а також миряни, серед яких були, з благословення декана калуського о.Михаїла Бігуна, і наші парафіяни - члени спільноти «Рух назаретських родин».

 В ході собору ми мали радість прийняти участь в молебні до Пресвятої Богородиці, яку очолювали владики Володимир Війтишин і Софрон Мудрий та владика Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколай Сімкайло в супроводі хору братів семінаристів. Після цього ми вслухались в слова духовної науки Кир Софрона Мудрого про «Святість богопосвячених осіб», а також слухали доповіді на теми про історію чернецтва, про розпізнання і плекання покликання до монашого життя, що давало нам джерела роздумів про зміст людського життя. В перервах між доповідями ми мали можливість поспілкуватися та поділитися роздумами про почуте зі священниками, монахами і семінаристами, після чого була праця у відповідних групах, результати якої були викладені на папері, як пропозиції для рішення Собору.

 Закінчився Собор другого дня Архієрейською Божественною Літургією в катедральному соборі, що припало на свято Стрітення Господнього, виголошенням рішень Собору та спільною світлиною.

  Хотілось би відмітити ще й той момент, що до нас, як мирян, прислухались і ті думки, які ми висловлювали, були почуті та враховані при винесенні рішень Собору. А це говорить про те, що активність мирян в житті Церкви є і має бути невід’ємною частиною діяльності кожного з нас, як членів єдиної Христової Церкви.

Учасник Собору, парафіянин парафії
Св. Архистратига Михаїла м.Калуша



Категорія: Життя парафії | Переглядів: 922 | Додав: Taras | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024