Українська
Греко-Католицька Церква

Субота, 20.04.2024, 13:53

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2015 » Грудень » 6 » З 13 ПО 16 СЕРПНЯ ЮНАЦТВО ТА МОЛОДЬ КАЛУША МАЛИ ЗМОГУ ПЕРЕЖИТИ ПРИГОДУ, ЯКА НАЗАВЖДИ ЗМІНЮЄ ЖИТТЯ
09:02
З 13 ПО 16 СЕРПНЯ ЮНАЦТВО ТА МОЛОДЬ КАЛУША МАЛИ ЗМОГУ ПЕРЕЖИТИ ПРИГОДУ, ЯКА НАЗАВЖДИ ЗМІНЮЄ ЖИТТЯ

З 13 по 16 серпня юнацтво та молодь Калуша мали змогу пережити Пригоду, яка назавжди змінює життя, – зустріч з живим Христом. Відбувалось це на молодіжному християнському таборі "Галицькі Хрестоносці", який щороку організовує парафія св. Архистратига Михаїла УГКЦ. Цьогоріч організатори присвятили таборування 150-літтю етнарха українського народу, праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Буйна природа Карпат, надзвичайно насичена програма та казково-легендарний дух табору творили найсприятливішу атмосферу, щоб юні серця відкрилися для їхнього Творця.

Розпочався табір біля храму святого Михаїла молитвою і благословенням декана Калуського, митрофорного протоієрея Михаїла Бігуна.  А вже через дві години юні "хрестоносці" розбивали намети й облаштовували табір. Основну частину програми першого таборового дня було присвячено вивченню історії Середньовіччя, кодексу лицарства, майстер-класам лицарського бою на мечах та лучному турніру. Проводили все це представники клубу історичної реконструкції "Нормани", які традиційно є партнерами в організації табору. Уночі лицарі посвячували новіціїв та міністрантів у таборовики.

Проте, варто зауважити, що всі ці події, згідно легенди табору, відбувались у казковому князівстві Едем, анклаві Небесного Королівства, яке заховалось у високих горах в оточенні 6 темних князівств: Авалону(де мешкають темні ельфи, у суспільстві яких панує расизм, ксенофобія, практикується євгеніка), Орди(князівства кам’яних тролів та орків, які не визнають існування Великого Короля та духовного світу і все хочуть зрівняти у камені), Вікки (краю нічних відьом, в якому панує магія, ворожбитство та  морок марновірств), Атлантиди (суспільстві рожевих химер, де панує моральний релятивізм, гедонізм,  гендеризм, культивуються різні первесії), Шамбали (князівства просвічених лам, які через сирен заманють у пастку мандрівників, а потім, висосавши їх мозок, перетворюють у рабів-зомбі) та Вавилону(мілітарної імперії залізних гремлінів, які прагнуть знищити всі мови та культури й створити велику імперію). Тож усі чотири дні юним лицарям Едему доводилось вести бої та виконувати найскладніші завдання, щоб подолати ворогів із темних князівств на славу Великого Короля.

Другий день розпочався походом на гору Великий Гургулат (1437м), на вершині якої "хрестоносці" встановили хрест, помолились за навернення Росії та повну й остаточну перемогу України. Опісля капелани табору о. Любомир Гаєцький та о.Олександр Марков-молодший відправили Божественну Літургію, під час якої молодь зустрілась із своїм Царем у Пресвятій Тайні Євхаристії. Вечірня програма передбачала сценічні постановки біблійних притч на новий лад та марафону королівського бансу.

Родзинками третього таборового дня були гра-квест, публічні дебати та перетягування канату у воді. А увечері відбувся королівський бал.

Неділя традиційно була присвячена молитві та підбиттю підсумків табору. Зокрема молодь пробувала знайти аналоги темних князівств у сучасному світі, а також шляхи та способи боротьби із ними для Церкви Воюючої.

За чотири дні табору молодь завдяки рухливим іграм, купанню у річці та смачним лісовим ягодам зміцніла фізично, а дякуючи щоденним Літургіям, прийняттю Найсвятіших Тайн, молитвам Святого Розарію та духовним наукам оновилася духовно у Христі.

Додому кожен з таборовиків віз у серці часточку казки, живий присмак небесної радості й любові Христа. Але табір цим не завершився, бо кожен із "хрестоносців" отримав місію – нести Христа, з яким зустрівся під час табору, у свої домівки, родини, колективи, у таке спрагле Бога українське суспільство.

Прес-центр Спілки Католицької Молоді

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 415 | Додав: Karpat | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024