Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 29.03.2024, 10:09

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Вірні парафії Святого Михаїла взяли участь у Міжнародній прощі до Патріаршого Собору
15:18
Вірні парафії Святого Михаїла взяли участь у Міжнародній прощі до Патріаршого Собору

17-18 серпня 2013 р.Б. відбулася Всецерковна проща з нагоди святкування 1025-ліття Хрещення Руси-України та освячення Патріаршого Собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви. З цієї нагоди до Києва з’їхалися десятки тисяч вірних УГКЦ зі всіх куточків України і не тільки. Були присутніми прочани із різних країн світу: Греції, Словаччини, Польщі, Канади, Росії та ін. Взяли участь у ній також вірні Калуського протопресвітеріату УГКЦ, зокрема й члени Спілки Католицької Молоді.

Програма святкувань була досить насиченою і цікавою. Розпочався суботній ранок із Божественної Літургії у . Після обіду на Володимирській гірці було відправлено молебень до святого рівноапостольного князя Володимира. Його очолив Патріарх УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Присутніми були тисячі вірян, які разом із настоятелями церкви помолилися і попросили заступництва у того, хто приніс християнство на українські землі більше тисячі років назад. Вечірня програма прощі включала Всенічну з Чином перенесення мощей до Патріаршого Собору, а також нічні чування, які наповнили приміщення Міжнародного Виставкового Центру атмосферою невимовної щирості, теплотою та радістю.

Недільний ранок став для всіх водночас і хвилюючим, і радісним, оскільки відбулася подія, до якої уся греко-католицька громада України йшла довгі десять років, а саме освячення Патріаршого Собору. Архиєрейську Божественну Літургію разом із Чином освячення здійснив глава УГКЦ  Блаженніший Святослав Шевчук разом із Папським нунцієм Едвардом Томасом Ґаліксоном, Папським легатом кардиналом Аюдрісом Юзасом Бачкісом і членами Синоду. Під час Літургії відбувся Чин відновлення хресних обітів, а також Чин освячення води на Дніпрі. Після цього священиками було окроплено усіх присутніх освяченою водою. На закінчення  кардинал Аюдріс Юзас Бачкіс зачитав звернення Франциска Папи Римського до українських греко-католиків і передав Його вітання із цією визначною подією.

Додому усі верталися надзвичайно радісними і щасливими. Всі везли з собою у рідні оселі частинку тієї благодаті, яку отримали на дніпровських берегах на вихідних. 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 508 | Додав: Karpat | Теги: Хрещення Русі, Проща, Київ, Патріарший Собор, Калуш | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024