Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 19.04.2024, 21:04

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2014 » Серпень » 7 » Відбулася Всеукраїнська та Молодіжна проща до Зарваниці
18:17
Відбулася Всеукраїнська та Молодіжна проща до Зарваниці

Спілка Католицької Молоді з благословення митрофорного протоієрея Михаїла Бігуна взяла участь у Всеукраїнській і Молодіжній прощі до Зарваниці, яка відбувалася 19-20 липня. Калуські прочани взяли участь у майже всіх заходах прощі із головним наміренням у молитвах –  за мир та єдність України.

Протягом суботи була можливість приступити до сповіді, взяти участь в Архиєрейській Літургії, із запаленими свічками вирушити у молитовний хресний хід, помолитися за упокій героїв Небесної сотні та долучитися до молодіжного «Молитовного майдану». Найбільшим враженням цього дня для багатьох прочан був молитовний хресний хід із запаленими свічками. Напередодні духовенство привітало прочан із різних куточків України. Найбільше вітань було на адресу паломників із Одещини, Дніпропетровщини, Донеччини та Криму, які не побоялися приїхати і молитися разом. А далі - свічки, перегук дзвонів, спільне прославляння Зарваницької Богородиці. Через запалені вогники у багатьох прочан можна було побачити сльози на очах. Кожен молився за припинення вогню, мир і спокій у державі. А довгі вервиці молільників з'єднували подвір'я храму, у якому зберігається ікона Матері Божої Зарваницької та монумент Матері Божої Її об'явлення, де відслужив молебень до Богородиці Блаженніший Святослав.

 

У своєму духовному слові до прочан Блаженніший звернувся до євангельського уривку, де Ісус Христос йшов по воді, а назустріч Йому прямував святий Петро. На основі євангельського тексту Блаженніший Святослав розважав про єдність у вірі, особливо у нелегкий для українців час, та про рятівний човен Церкви, який вже понад два десятки років особливо оберігає своїх вірних від новітніх «штормів». До слова, цьогорічна проща у Зарваниці була присвячена 25-літтю виходу із підпілля УГКЦ.  «Буря може наробити багато лиха, але вона не триває вічно. Вічність належить тільки миру, бо Господь - вічний наш мир», - наголосив Блаженніший Святослав. Опісля прочани помолилися за упокій душ усіх загиблих українських героїв на Майдані та Сході України, залишивши частину запалених свіч на Меморіалі героїв Небесної сотні. Опісля кожен охочий мав змогу взяти участь у духовно-патріотичній програмі  молодіжного «Молитовного Майдану». До слова, на Співочому полі Зарваниці зібралося понад 10 тисяч молодих прочан, що, зрештою, було несподіванкою для організаторів.

 

Завершився відпуст урочистою недільною Архиєрейською Божественною Літургією. У Літургії взяли участь 16 архиєреїв, а також близько 300 священиків. Впродовж Богослужіння Блаженніший Святослав проголосив блаженного священномученика Василя Величковського покровителем пенітенціарного служіння УГКЦ. 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 500 | Додав: Karpat | Теги: Спілка Католицької Молоді, Проща, Зарваниця, Калуш | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024