Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 25.04.2024, 22:28

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2014 » Серпень » 7 » Відбулася Патріарша проща до Крилоса
18:54
Відбулася Патріарша проща до Крилоса

2-3 серпня 2014 р.Б. пройшла третя Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, яка знаходиться у с. Крилос (Давній Галич). З огляду на надзвичайно важкий та неспокійний період, який переживає наша країна зараз, ця проща була в першу чергу за мир для України. Особливою вона була цього року також через те, що під час неї відбулася визначна подія – архієрейська хіротонія о. Йосафата Мощича МТСАА.


Вже традиційно у Патріаршій прощі до Крилоса калушани беруть участь дуже чисельно. Так було і цього року. О 9 годині ранку 2 серпня від храму святого Архистратига Михаїла вирушила колона прочан, кількістю більше ста чоловік. Серед них були учасники багатьох молодіжних організацій міста, зокрема «Спілки Католицької Молоді», «Молодого Народного Руху», «Української Молоді – Христової» та інших. Не зважаючи на переважаючу більшість молоді, було також багато людей старшого віку. Присутні отримали благословення та настанови на добру путь отця-декана Михаїла Бігуна і опісля вирушили в дорогу.


 Погода була не дуже сприятливою – протягом всієї пішої прощі стояла велика спека на вулиці і була надзвичайно висока температура повітря. Проте це не стало на заваді для прочан і всі успішно досягли кінцевої мети. У дорозі всіх підтримувала спільна молитва, яка надавала людям силу і відчуття того, що вони не самі проходять цей шлях. Важливою стала також і підтримка та духовні настанови отця Любомира Гаєцького та отця-диякона Віктора Мендюка.

Близько 17-ї години прочани нашого міста успішно дісталися до Крилоської гори, де змогли відновити сили після дороги. Як і кожного року для всіх прочан Мальтійською службою була організована смачна вечеря. Насиченою була вечірня програма прощі. Надзвичайно красивою була театралізована Хресна Дорога, яку поставили ТУСК «Обнова». Потім відбувся похід із свічками до Княжої Криниці, після якого була Вечірня із винесенням Галицької Чудотворної ікони Матері Божої. Вночі присутні на прощі мали змогу взяти участь у нічних чуваннях перед церквою.

Ранок неділі розпочався із Чину Утрені, після якого була Свята і Божественна Архієрейська Літургія, під час якої Блаженніший Святослав провів Чин єпископської хіротонії. Ця подія вперше відбулася у столиці галицьких королів починаючи від ХІІІ століття, а тому мала важливе значення для всієї Української Греко-Католицької Церкви. На завершення прощі відбулося уділення повного відпусту прочанам.


Цьогорічна проща була надзвичайно важливою. Молитви усіх були звернені перш за все на нашу Україну, її мирне та безпечне майбутнє. А оскільки одночасно за це молилися дуже велика кількість людей, то саме таке майбутнє повинно настати вже скоро. Таку думку несли з собою по дорозі додому прочани.   

P.S. Прочани висловлюють подяку Голові Калуської РДА Миколі Жовніру за сприяння в організації транспорту для зворотньої дороги.

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 805 | Додав: Karpat | Теги: СКМ, Крилос, Проща, УМХ, Галич, Патріарх Святослав, хіротонія, МНР, Владика Йосафат Мощич, Калуш | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024