Українська
Греко-Католицька Церква

Середа, 24.04.2024, 13:11

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2014 » Серпень » 7 » Відбулася ІІ сесія Архієпархіального Собору
16:24
Відбулася ІІ сесія Архієпархіального Собору

Делегація від парафії святого Архистратига Михаїла міста Калуша у складі отця-декана Михаїла Бігуна, отця-сотрудника Олександра Марківа та голови Спілки Католицької Молоді Олега Савки взяла участь у робочій зустрічі  ІІ-ої сесії Архієпархіального Собору "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом", яка проходила 12 квітня у Долині. Загалом учасниками ІІ сесії стали духовенство і вірні семи протопресвітеріатів Архієпархії: Калуського, Долинського, , Боднарівського, Болехівського, Перегінського, Рожнятівського та Войнилівського.
 

Засідання розпочалося вступним словом Протосинкела митр.прот. Олега Каськіва: «..сьогодні Ми спільною працюємо над внесення пропозицій для майбутнього служіння і розвитку нашої Церкви. Нехай Господь Благословить кожного учасника Собору для плідної праці…», а відтак передав слово для вітання міському голові м. Долини п. Володимиру Гаразду, який радо зорганізував умови проведення Собору Архієпархії, а також привітав учасників Собору, зосередивши увагу: «…ми раді приймати таку величну подію у нашому місці, як Собор Івано-Франківської архієпархії. Щасливі від того що можемо спричинитися до формування розвитку Церкви. Рівночасно хочемо повідомити про величний Ювілей в м. Долина в місяці серпні 2014: 100-ій Ювілей від Дня народження Глави УГКЦ Блаженнішого Кардинала Івана-Мирослава Любачівського, уродженця нашого міста на який радо запрошуємо всіх присутнії…».

Наступним кроком ІІ-ої сесії Собору, було слово шести доповідачів на тематику: «Як оживити парафію?»: прп. с. Юліана Дзюбата – «Катехитиче служіння», прп. о. Йосафат Фітель, ЧСВВ -  «Парафія місце ділення дарами Св. Духа», а також отець продемонстрував фільм про щодення життя парафії Христа Царя в м. Івано-Франківську (Майзлі), прп. о. Йосафат Мощич – «Місійність парафії», митр. прот. Володимир Чорній – «Служіння ближньому», приклад БФ «Карітас Івано-Франківськ», п. д-р Володимир Шеремета – «Збереження Божого творіння», екологічна відповідальність парафії, прот. Віталій Демянець -  «Формування молоді навколо парафії», молодіжний апостолят.

На завершення доповідей розпочалася праця в групах, які підготували свої пропозиції згідно тематики доповідачів собру.

Напрацьовані пропозиції оприлюднені перед усіма учасниками ІІ-ої сесії Собору та внесені до протоколу, а на завершення сесії всі учасники стали до спільної фотографії та відвідали музей видатного композитора п. Антоновича, уродженця м. Долини.

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 537 | Додав: Karpat | Теги: собор, долина, Жива Парафія, Калуш | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024