Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 25.04.2024, 19:30

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2012 » Квітень » 15 » Великоднє привітання декана калуського о.М.Бігуна на 2012р.Б.
13:44
Великоднє привітання декана калуського о.М.Бігуна на 2012р.Б.
Високопреподобні отці душпастирі, преподобні сестри монахині та всі улюблені в Христі брати і сестри!

У ранковому сумерку першого дня по суботі жінки- мироносиці поспішають з пахощами до гробу Спасителя, щоб намастити тіло Ісуса. За любов до Божественного Учителя вони першими приймають від Ангела звістку про воскресіння Христа: "Ви шукаєте Ісуса Назарянина розпятого. Нема його тут, Він воскрес.Ось місце, де Він був покладений"(Мр.16, 6)  
Воскресіння Христа - основа нашої віри, фундамент християнської догматики. Коли б Христос закінчив Свою місію лиш на Голгофті, тобто коли б Він тільки проповідував, потім страждав і був похований, але не воскрес на третій день, як було написано, - хіба можна було говорити про Нього, як про Сина Божого? Християнське вчення було би однією з філософських доктрин. Моральна сторона науки Христової безперечно мала б високу вартість, але хто витримав би в додержанні заповідей, хто б боровся із злом та гріхом, хто був би ісповідниеом за віру, коли б Христос був тільки проповідником високої моралі, який закінчив свою діяльність з останнім подихом на Голгофті?..
Святий апостол Павло свідчив, що на Воскресінні Ісуса грунтується вся основа віри в Христа Спасителя: "А коли Христос не воскрес, тоді марна наша проповідь, марна і віра ваша"(1 Кор.15, 14). Воскресіння Ісуса Христа показує, що справдилися пророцтва Старого Завіту і Його власні, що Він дійсно є Син Божий, а слова Його - істина.
Тільки воскресіння Христа з мертвих доводить божественність Його діла і спасенність Його страждань для людей, дає непохитний грунт для християнської віри в загальне воскресіння і життя майбутнього віку. Апостол Павло про це пише: "Христос воскрес з мертвих, первісток з померлих. Смерть бо через чоловіка, і через чоловіка воскресіння мертвих. Як в Адамі всі вмирають, так у Христі всі оживуть.., первісток Христос, а потім Христові, під час Його приходу"(1 Кор. 15, 20-23).
Святий апостол Петро в день Пятидесятниці в першій проповіді до ізраїльського народу говорить про воскресіння Ісуса: "Мужі ізраїльські! Послухайте цих слів: Ісуса Назарянина, Мужа, засвідченого серед вас від Бога ви взяли і, руками беззаконних прибивши цвяхами, вбили, але Бог воскресив Його, розвязавши болі смерті, тому ми всі свідки" (Ді. 2, 22-24. 32).
Незважаючи на переслідування, апостоли свідчать про воскресіння Христове, відхиляючи всі прогнози та заборони заявою: "Не можемо ми не говорити того, що бачили і чули" (Ді. 4, 20). Апостоли не могли не говорити про воскресіння Христове, бо воно було для них таким самим безсумнівним, реальним фактом, як і власне їх існування.
Таким чином, воскресіння Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа було величним виправданням і завершенням діла спасіння роду людського, торжеством добра і правди, перемогою життя і безсмертя. Коли Господь умирав на хресті, первосвященники і книжники та підбурені ними насмішники з натовпу, глузуючи, казали Христові рятувати Самого Себе і обіцяли тоді повірити, що Він доказ Свого Божества, бо після смерті встав з гробу.
Ось чому свято Воскресіння для кожного християнина "Свято свят і торжество торжеств". Воскресіння Христове, як навчає святий апостол Петро, є сама основа і джерело нашої віри та надії на Бога (1 Пт.1, 21).
Переважна більшість людей, живучи на землі, не думає про своє вічне призначення. Серед мінливого земного життя славне воскресіння Ісуса Христа дарує душі християнина велику втіху і радість.
Воскресіння Христове спонукає нас боротися з гріхом. Воно запалює нас прагнути моральгої чистоти, святості. Воно навчає нас бачити в кожній людині брата і сестру, образ і подобу Божу. Цього року ми спільно відбули Хресну дорогу вулицями нашого міста присвячену боротьбі з гріховними пороками алкоголізму, наркоманії та ігроманії, бо з істини Воскресіння Христового випливає і погляд на земне життя, як на початок вічного життя. Ця істина спонукає кожного християнина не тільки дбати про особисту духовну довершеність, але й активно брати участь у побудові такого суспільства, в якому пануватимуть мир і справедливість, братерська співдружність і всеохоплююча любов.
Дорогі браття і сестри! Сердечно вітаю вас з великим святом Пасхи Христової. Молитовно бажаю від Воскреслого Христа великих і багатих милостей Вам, нашим високодостойним священикам, сестрам-монахиням, які подвигом добрим трудяться для Бога, і всім благочестивим християнам, які з любов'ю беруть участь у житті Церкви Христової.
Вітаю з Пасхою владу, молодь міста та району! Сердечно вітаю з пасхальним святом всіх калушан. Поздоровляю зі святом Воскресіння Христового тих, хто перебуває за межами України, але душею і серцем завжди з нами. Нехай пасхальна радість знайде тих, хто в ці дні позбавлений можливості бути в храмі, - хворих, самотніх, увязнених, людей похилого віку. Радіймо і веселімся, відкиньмо страх і сміливо рушаймо за ангельським наказом, як апостоли і праведні жінки-мироносиці, звіщаючи світові величну новину, що Христос Воскрес!

Вас усіх ще раз вітаю, радісних та благословенних свят усім бажаю!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!


З ласки Божої декан Калуський митрофорний протоієрей отець Михаїл Бігун
Великдень 2012 р. Б. місто Калуш

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 632 | Додав: Georgij | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Georgij  
0
Адміністрація сайту парафії св.Архистратига Михаїла вітає всіх наших відвідувачів з світлим празником Воскресіння Христового!

Хай Вас усіх благословить Всемогутній Бог!
Веселих Богом благословенних Великодніх свят!
ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024