Українська
Греко-Католицька Церква

Неділя, 28.04.2024, 20:16

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2012 » Листопад » 22 » Величаємо Тебе, Святий Архистратиже Михаїле...
16:47
Величаємо Тебе, Святий Архистратиже Михаїле...
21 листопада є днем, коли Свята Церква вшановує Архистратига Михаїла та його Небесне воїнство урочистими співами: "Величаємо тебе, Святий Архистратиже Михаїле, і всіх вас, ангельські Сили Небесні, що повсякчас прославляєте Господа...  Небесних Сил рхистратиги, завжди молимо вас ми, недостойні, щоб вашими молитвами охороняли й покровою вашої слави захищали ви нас, що з любов'ю припадаємо до вас і взиваємо: від напастей спасайте нас, як старшини Небесних Сил"

Із 1771 року, коли у нашому місті був споруджений та освячений перший Божий храм на честь "начальника Небесних полків", Архистратиг Михаїл став захисником та покровителем усіх калушан. І коли у 1913 році збудували новий храм, його теж назвали на честь Архангела Михаїла, як свідчення любові й шани до цього Архангела. Тому з року в рік 21 листопада в Калуші - храмове свято.  

Як тільки промені осіннього сонечка, розігнавши вранішню туманну пелену, торкнулися церковних куполів храму Архистратига Михаїла, дзвони піднесено й урочисто покликали вірних на Святкову Літургію, яку цього річ відслужили декан калуський отець-мітрат Михаїл Бігун, отці Олександр Марків, Любомир Гаєцький та нововисвячений о.Андрій Сімків.

Під час Літургії вірні могли приступити до святих Таїн сповіді та Святого Причастя.

Повчальну і змістовну проповідь виголосив отець-декан М.Бігун. Він, зокрема сказав, що Архистратиг Михаїл - перший серед ангелів, оскільки він очолив Небесне воїнство в боротьбі проти зла і переміг. Вважається, що сам його Господь посилає на допомогу людям.

- В Акафісті до Святого Архистратига Божого Михаїла ми чуємо: "Силу нездоланної ревності про Славу Божу в собі являючи, став ти на чолі воїнств ангельських, Михаїле, проти гордовитого Денниці, що дихав вогнем злоби. Коли ж він скинутий був із висоти Небесної в темряву пекельну разом зі слугами своїми, тоді воїнства Небесні, тобою преславно ведені, з радістю  перед престолом Божим єдиними устами взивали: Алиллуя!"- зазначив отець Михаїл.- Стосовно людей, ангели з Божої волі є нашими опікунами й хоронителями. У 90 псалмі написано: "Бо ангелам Своїм Він повелить про тебе, щоб берегли тебе на всіх путях твоїх".

Святі отці вчать, що кожна людина має свого Ангела-хоронителя. Святий Василій Великий каже: "Ніхто цього не заперечить, що кожний вірний має свого Ангела".  У благальній єктенії Святої Літургії просимо в Бога про ангела-опікуна: "Ангела миру, вірного наставника, хоронителя душ і тілес наших у Господа просім".

Закінчилося святкове Богослужіння урочистими "многоліттями" і привітаннями священників,  та парафіян, які вітали отця Михаїла з іменинами.  Також отець-декан привітав отців-сотрудників, спільноти, хори, все братство і сестринство і парафіян парафії Святого Архистратига Михаїла із престольним святом, дякуючи Богові за всіх разом і за кожного окремо, за вагомий вклад і спільні зусилля в реставрації храму.


Фото репортаж


Підготувала: Світлана Якименко ("Західний Вісник")

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 757 | Додав: Georgij | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 vovacomgod  
0
hands

Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024