Українська
Греко-Католицька Церква

Середа, 24.04.2024, 20:42

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2015 » Грудень » 6 » СВЯТОМИХАЙЛІВСЬКИЙ БАЛ У КАЛУШІ
09:24
СВЯТОМИХАЙЛІВСЬКИЙ БАЛ У КАЛУШІ

Михайлівський бал для калуської молоді з нагоди храмового свята Архангела Михаїла, ініційований отцем-мітратом Михайлом Бігуном  та міським головою Ігорем Матвійчуком, організували деканат УГКЦ спільно з Управлінням культури, національностей та релігій міської ради та Управлінням освіти міської ради.

Проводити так звані «запусти» або «пущення» в останній день перед постом – це давня українська традиція, яка має глибокий християнський зміст та набагато ближча для нашої духовності, ніж модні сьогодні «гелловінські» чи «валентинівські» вечірки.

Вечір відпочинку розпочався в храмі св. Михаїла молебнем, який відправив митрофорний протоієрей Михайло Бігун спільно зі священиками Калуського деканату о.Василем Бігуном, о.Степаном Скібіцьким, о.Ігорем Пришляком, о.Миколою Гасяком, о.Олександром Марковом-молодшим та отцем-дияконом Іваном Бігуном. Присутніми на молитві були міський голова Калуша Ігор Матвійчук, начальник управлінь освіти Любов Максимович, начальник управління культури Іванна Гринів, директори шкіл, гімназії та коледжів міста, педагоги, а також шкільна та студентська молодь.  Після молитви отець-декан уділив присутнім благословення та виголосив духовну науку на тему «Архистратиг Михаїл  - Князь Небесного воїнства» та «Ангел-Хоронитель».

Продовжився вечір культурно-розважальною програмою у палаці культури “Мінерал”. Серед чисельної молоді з усіх калуських шкіл та гімназії, а також політехнічного коледжу та коледжу культури й мистецтв не було де й голці упасти. Калуськими колективами та студентами були продемонстровані майстер-класи із народного та сучасного танцю, а також проведено багато конкурсів та вручено призи переможцям. Дрес-кодом свята була традиційна українська вишиванка.

Як зазначив отець-мітрат Михайло Бігун: «Радість ­– це не гріх, а дар нашого Господа, який ніщо окрім гріха не може у нас забрати. Тож нам не слід забороняти молоді радіти й веселитися, але навпаки – мусимо навчити наших дітей радості у Бозі, а не в алкогольно-тютюновому чи наркотичному дурмані… Тому церковна і світська влада міста вирішили запровадити традицію щороку на честь празника Архистратига Божого Михаїла проводити для молоді вечір відпочинку з метою  глибшого духовного та культурного виховання молоді та зміцненні дружніх стосунків між учнями різних навчальних закладів.»

Прес-служба Спілки Католицької Молоді

 

Фото Юрія Барни

 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 557 | Додав: Karpat | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024