Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 19.04.2024, 07:56

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2015 » Квітень » 10 » Створено Товариство парафіяльних волонтерів
13:19
Створено Товариство парафіяльних волонтерів

У Калуші заснували Товариство парафіяльних волонтерів імені св. Юрія Переможця.

У церкві св. Архистратига Михаїла відбулося установче засідання Товариства парафіяльних волонтерів, Положення про створення якого в Івано-Франківській Архієпархії було затверджене напередодні декретом архієпископа та митрополита Івано-Франківського Кир Володимира (Війтишина).

Як зазначив голова новоствореного товариства о.-декан Михаїл Бігун, він уже працює над залученням волонтерів і над тим, як правильно організувати парафіяльний волонтерський рухна Калущині. Отець-мітрат наголосив, що товариство парафіяльних волонтерів створюється при парафіях як допоміжний і дорадчий орган пароха (адміністратора) для надання допомоги тим, хто потребує особливої уваги та підтримки (хворим, фізично неповносправним, сиротам, бездомним, неблагополучним сім'ям), а також, при потребі, - родинам військовослужбовців.

У ході засідання була створена волонтерська рада. Заступниками голови товариства обрали молодих священиків о. Олександра Марківа-молодшого та о.-диякона Івана Бігуна. Координаторами Товариства визначили активних громадських діячів Олега Нижника й Олега Савку.

Члени товариства обговорили організацію передвеликоднього прибирання й облаштування могил українських священиків на цвинтарях Калуша. Спланували зйомку короткометражного фільму про спільноти парафії до 25-ліття виходу УГКЦ із підпілля. 

Засідання супроводжувалось молитвою і вшануванням українського пророка Тараса Шевченка. Зокрема, його віршем "Розрита могила" свій протест проти агресії Росії висловила шестирічна Анна-Марія Бігун.

Дарія ОНИСЬКІВ,

прес-секретар Товариства парафіяльних волонтерів


 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 529 | Додав: Karpat | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024