Українська
Греко-Католицька Церква

Неділя, 28.04.2024, 13:32

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2012 » Лютий » 13 » Спільнота Рух Назаретських Родин із Калуша прийняли участь у всеукраїнських реколекціях у Гошеві
01:37
Спільнота Рух Назаретських Родин із Калуша прийняли участь у всеукраїнських реколекціях у Гошеві

Тепло Божої любові

 Спільнота Рух Назаретських Родин із Калуша прийняли участь у всеукраїнських реколекціях.

                Своєю неповторною, мальовничою, засніженою природою прикарпатського краю, але непривітним морозом зустрічає Гошів спільноту Рух Назаретських Родин(РНР) зі всієї України, що приїхали духовно поживитися на реколекції в реколекційний дім при монастирі Згромадження Сестер Пресвятої Родини. Для Бога мороз не є на заваді щоб обігріти наші спраглі серця Своїм теплом  Божої любові та закликати ділитися цим теплом і любов’ю з ближнім, хто ще не відчув цього. Про це і наголошувала тема наших реколекцій "До нової євангелізації", яку приготував  о.Михайло Будник - духівник спільноти РНР Київської Архієпархії та парох с.Голдашівка Вінницької області. Приймав участь у реколекціях також і декан вінницький о.Микола Дуркалець.  

                Вже привично для нас, після улагодження організаційних питань, ці духовні вправи розпочалися із конференції і було запропоновано о.Михайлом тема для роздумів про те, що різні відомі бренди розпізнають за якимись певними ознаками. А які мають бути ознаки християнина, по чому нас – християн мають упізнавати? Після обіду була відслужена Божественна Літургія, на якій поживив нас Словом Божим – проповіддю, о.Микола про те, що Ісусовій присутності завжди були раді у Витанії, а отже ми так само повинні завжди бути раді прийняти Ісуса до наших сердець, схожими до Витанії – місця для Ісуса де Йому добре перебувати і може відчути взаємолюбов. Другу частину конференції для нас приготував о.Микола і поглибив попередні роздуми до того – за якою ознакою мають упізнавати назаретянина – члена спільноти РНР.

                Другий день наших реколекцій протікав у звичному для нас руслі,за звичним розпорядком, і розпочався із молитви-розважання, а опісля - Літургія, на якій знову нас духовно поживив проповіддю о.Микола. Після сніданку, з любов’ю приготованого руками сестер монахинь, відбулася Конференція, на досить цікаву тему, про те, що по смерті однієї людини було знайдено у нього вдома, під багатьма замками, шість дуже цінних скрипок, зроблених дуже відомими митцями. Але на жаль ці дуже цінні інструменти, бувши закритими не приносили нікому ніякої користі і милозвучної мелодії, виконаної цими скрипками ніхто не почув. А отже покликання нас – християн бути тими хорошими інструментами, які зможуть милувати  усіх навколо своєю милозвучною мелодією у руках Творця. Розважання – ділення на цю тему також були глибоко відкритими спілчанами, особливо відвертими ділення були тих людей, що вперше на реколекціях – це зворушливо. Своєю насиченістю день продовжився відвіданням Чудотворної Ікони Гошівської Пресвятої Богородиці, що на «Ясній Горі» у монастирі Отців Василіян, де ми відслужили молебень до Пресвятої Богородиці.На рекреації(віддих у Бозі) був організований вертеп нашими спілчанами. На завершення дня сестри монахині розповіли нам про історію заснування Згромадження Сестер Пресвятої Родини. А опісля ми відвідали крипту де знаходиться тіло засновниці їхнього чину преподобної сестри Терези, що недавно була віднайдена на цвинтарі с.Сваричів Рожнятівськог району і перенесена до монастиря. Приємним сюрпризом вечір суботній продовжився  релігійним співом і невеличкими проповідями о.Вітольда Левицького, хоча ця подія, як о.Михайло зауважив, стала вже для нас традицією при проведенні реколекцій у цьому монастирі – це є також один  зі способів євангелізації.

                Недільний день своєю насиченістю і сюрпризами нас не дивував,тому, що це день відїзду по домівках, чого не дуже хотілося, не хотілося повертатись із молитовно – просякнутої атмосфери до буденності, хоча, як наголосив о.Михайло наші реколекції тільки – но почалися і повинні продовжитися у наших родинах, робочих колективах – у нашій буденності. Хочеться також згадати про Божественну Літургію – джерело Божої Любові, яку очолив о.Михайло та виголоси проповідь про блудного сина, де було сказано,що навіть дуже низько упавши, валяючись у нечистоті, визнаючи свою нікчемність мусимо вставати і йти далі до осягнення Царства Небесного. Хочеться також згадати про чин прощення, що був проведений не у неділю прощення, оскільки ми всі з різних куточків нашої України, але зворушливо до сліз. Продовженням воскресного дня була проведена конференція на тему «Щастя», і розважання – що для християнина є джерелом щастя? А отже джерелом щастя якраз і є Літургія – де ми зустрічаємося з Ісусом у Пресвятій Євхаристії та Боже Слово(Біблія).Потрібне тільки наше бажання прийти до цього джерела і черпати повноту тепла Божої любові.

Тарас

спільнота РНР м.Калуш


Фото події



Категорія: Життя парафії | Переглядів: 776 | Додав: Taras | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024