Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 19.04.2024, 02:41

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2011 » Червень » 9 » Спільнота "Рух Назаретських Родин"була запрошена на всеукраїнський з'їзд катехитів в Гошеві
00:14
Спільнота "Рух Назаретських Родин"була запрошена на всеукраїнський з'їзд катехитів в Гошеві

Благодаті повна, під захист свій нас візьми,

щоби віра наша прославляла Бога…

На всеукраїнський з’їзд катехитів нас, декількох членів спільноти "Руху Назаретських Родин" запросив о.Олександр (Марков), керівник катехитів Калуського деканату. Ця катехитична проща, яка проходила 4 – 5 червня на Ясній Горі в Гошеві була приурочена до 20 річниці відродження катехитичного служіння УГКЦ.  

Великим пластом пізнання залягли глибоко в душу ті науки, які подані до розважання в часі спільної зустрічі катехитів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Цариця Карпатського краю – Пресвята Богородиця – зібрала біля своїх стіп близько  500 катехитів з усіх куточків України. На цю спільну зустріч покликані Богом ті сіячі Божого слова, які його не лише проповідують, доносять до сердець інших, навчають, але в першу чергу самі досліджують Боже слово, вдосконалюються в Бозі, роблять поступи в чеснотах. Ще і ще раз доводили, що Боже слово має бути живим, бо тільки тоді воно дієве і стає тією правдою, істиною, живою водою, що втамовує спрагу. Божественна Літургія, Молебень, конференція, праця в секторах, нічні чування, які закінчувалися Хресною дорогою – це далеко не весь перелік тих Богослужінь, де всі присутні мали можливість зустрітися і поєднатися з Господом, почути Його голос, зректися себе самого і слідувати за Ним.

            Хочеться наголосити на тому, що ця спільна зустріч катехитів це не просто слухання наук і проповідей. Вона проходила в формі живого діалогу. Тут кожен присутній приймав участь в обговоренні важливих питань євангелізації, ділився практикою, досвідом, висвітлював проблеми, шукав на них відповідь. І тільки спільними зусиллями, завдячуючи керівникам секторів в особі сестер – катехиток чи священників – катехитів і їхнім мудрим настановам, виходячи із досвіду щоденної і наполегливої роботи, підбивалися підсумки бесіди.

            Перебуваючи на Ясній Горі в Гошеві, ми молилися і засвідчували Богові свою любов. Разом з тим ми пізнавали себе і вчилися в ближнього любові, відданості, самопожертви. Адже все оцінюється в порівнянні. І Господь дарував нам таку можливість, через зустріч із сестрою Наталією Питель. Це глибоко духовна людина, все своє життя присвятила Богові. Вона народжена і вихована в Бразилії. Ані вона, ні її батьки ніколи не були на Україні. Але з кров"ю батьків ще від прадіда їй передалася любов до України, бо прадід був українцем. Всі роки вона молилася за Україну і мріяла колись там побувати. І так доля розпорядилася, що несучи службу Богові в Німеччині, вона приїздить до України і долаючи з Божою допомогою багато організаційних перешкод, приймає участь у спільній зустрічі катехитів. Ми разом з сестрою переживали ці хвилини радості і болю, щастя і вдячності Богові, хвилювання і подячної молитви.

Мудрими і глибокими були дві конференції проведені Владикою Богданом (Дзюрахом), основною темою яких було:"Місце Божого Слова у моєму житті і в житті мого народу", прозвучав чудовий заклик до всіх учасників- бути виконавцями Божого Слова, а не слухачами.  Під час спілкування в окремих секторах катехити ділилися досягненнями, надбаннями, проблемами у цій нелегкій праці на Божій ниві. У нашому секторі ("Біблійний апостолят") ми познайомились із сестрою Луїзою (Цюпою), директором Катехитично-педагогічного інституту. Після спілкування з цією милою енергійною жінкою хочеться спасати "всіх і все" , поширювати Слово Боже. Про створення Біблійного гуртка уже довший час велася розмова серед молоді у нас на парафії . І ми переконані , що добрий Господь благословить наші благі наміри.  

            Отримавши Архиєрейське благословення, духовно піднесені, оновлені в Бозі ми ще довго не хотіли повертатися додому.

 

Оксана, Леся.

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 621 | Додав: Taras | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024