Українська
Греко-Католицька Церква

Субота, 20.04.2024, 10:14

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2011 » Лютий » 17 » Різдвяне привітання Декана Калуського УГКЦ мітрата о.Михаїла Бігуна
13:55
Різдвяне привітання Декана Калуського УГКЦ мітрата о.Михаїла Бігуна

Високопреподобні Отці Душпастирі, Преподобні

сестри-монахині та всі

улюблені в Христі брати і сестри.

Христос народився! Славімо Його!


"Ой, радуйся, земле, Син Божий народився!

Знову і знову звучать над землею ці радісні слова. Знову і знову Небо схиляється до землі, провіщаючи ,що Бог зійшов до людей. З народженням Христа Спасителя падає перепона, що розлучала нас з Богом. Зійшовши на землю і ставши людиною, Син Божий приймає на Себе тягар нашого беззаконня, все покарання за нього. «Він гріхи наші Сам возніс тілом Своїм на дерево, - пише святий апостол Петро, - щоб ми, звільнившись від гріхів, жили для правди»(1 Пет. 2, 24).

Щороку знову й знову мимоволі зринають у наших думках найкращі моменти різдвяної містерії: зоря, ангельські хори на небесах, поклін пастушків, дари мудреців... Натомість темні сторінки різдвяних подій — такі як народження Ісуса у вифлеємській стайні, єхидність і жорстокість Ірода — немовби відходять на задній план. Зосередження уваги виключно на світлих елементах празника Христового Різдва — це цілком природна поведінка людини. Бо ж справді, прихід на землю Бога, який є Добром, Правдою і Справедливістю, повинен бути для нас найщасливішою хвилиною у житті.

Ірод і його прибічники, що «сиділи у тьмі й тіні смерти» (Псалом 107 [106],10), розшукували Дитя, «щоб його вбити» (Матей 2,13). Тому Йосиф Обручник рятує Ісуса і Його Матір утечею в безпечне місце у Єгипті, де вони перебували, поки не минула небезпека. Одна подія — та різні реакції на неї; одна розповідь — але відмінні емоції: радість від приходу Спасителя та смуток, спричинений людською злобою. Радість із смутком обнялися — можна сказати, перефразовуючи поета. Тому кожна людина здатна вповні відчути вагу і щастя Різдва, однак тільки за умови, що прожене зі свого серця злі думки, слова, вчинки, що щиро і правдиво визнає свої гріхи і за них покається. Очищене серце буде найбільшим даром для Немовлятка-Христа, який народився у стайні, лежав у яслах, щоб обдаровувати нас всепрощаючою любов'ю.

Зустрічаючи і святкуючи свято Різдва Христового і наступаючий Новий Рік сердечно вітаю всіх жителів м.Калуша і району, духовенство, дітей, молодь і їх батьків. Дідусів і бабусь, а особливо прикутих до ложа страждань, похилих віком, вдів, сиріт, в'язнів та самотніх. Щедре благословення Боже нехай спочиває над усіма нами, нехай успішною і багатоплідною буде наша праця для щастя й добра нашого народу. Нехай наступаючий Новий Рік буде для всіх нас "роком Господнього змилування" роком доброго здоров"я, духовної радості, родинного щастя і Богом благословенної доброї волі і долі для нашого Українського народу і церкви в Україні. Тож нехай дарує Богонемовля Христос нам радість і надію спасіння. Нехай же Той, Хто відновив часи і життя людей, відновить і зміцнить наші духовні й тілесні сили, дарує нам благодать, «спасенну для всіх людей» (Тит. 2: 11).У ці різдвяні дні помолимось, щоб Господь, Який народився у Вифлеємській печері зігрів наші домівки, зміцнив здоров'я і наповнив наші спустошені душі миром і радістю, любов'ю та надією на краще життя.

Вас усіх ще раз сердечно вітаю, радісних та благословенних свят усім бажаю.

Христос Народився! Славімо Його!


  Декан Калуський УГКЦ мітрат о.Михаїл Бігун Різдво 2011р. м.Калуш
Категорія: Життя парафії | Переглядів: 837 | Додав: Taras | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024