Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 29.03.2024, 17:33

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2012 » Січень » 6 » Різдвяне привітання декана Калуського о.Михаїла Бігуна
19:25
Різдвяне привітання декана Калуського о.Михаїла Бігуна

Христос народився!                       Славімо Його!

 

"Різдво Твоє, Христе  Боже, наш звістило світові світло розуму, в нім бо ті, що зіркам служили, від зірки навчилися поклонятися Тобі Сонцю правди, і визнавати Тебе, що Ти є Схід з висоти. Господи, слава Тобі.” (тропар Різдва Христового)

 

Перед нашим духовним поглядом постала знайома і разом з тим вічно нова картина: ангели співають, пастирі спішать до печери, три царі, покинувши свої царства слідують за зорею, а в убогому вертепі, в яслах на сіні лежить Святе Дитятко – Предвічний Бог, який прийшов спасти людей Своїх (Мф. 1,21).

Тайну Вифлеємського Боговтілення ніколи не зрозуміє людський розум. Ця тайна вимагає твердої віри і смиренної любови, започаткованих не на користолюбивих  розрахунках, а в живому відгуку людського серця на Євангельську вістку про Спасителя.  «Ось Діва матиме в утробі і народить Сина, і дадуть ім’я Йому Еммануїл, що значить «з нами Бог» – пише пророк Ісайя. Та ніхто не міг подумати, що це народження Месії відбудеться саме таким чином. Усі чекали народження Царя у царських палатах, зі славою і честю, а Він зволив прийти у цей світ інакше – народитись в убогих яслах.

Та це народження не стало менш славним, бо Різдво Христове змінило увесь хід історії людської цивілізації, дало початок розвитку абсолютно нових стосунків між людьми. Замість старозавітного «око за око, зуб за зуб» з’явилось "любіть ворогів ваших”.

Різдвяна зірка кличе нас усіх до вифлеємського вертепу. Здійснімо в ці святкові дні нашу духовну прощу до Вифлеєму. Приєднаймося до трьох преславних звіздарів, схиляючись у поклоні перед яслами, де лежить Божий і Людський Син. Шукаймо ж у собі, в своєму житті дарів, гідних Христа, з якими й ми могли б з'явитися перед народженим Передвічним Богом.

Сьогодні в Україні слова про любов один до одного звучать як ніколи актуально. У час політичних, церковних та економічних катаклізмів християни повинні бути тією основою суспільства, тим наріжним каменем, який гуртуватиме наше суспільство навколо одвічних християнських цінностей – Віри, Надії, Любові.

Осяйна ніч Різдва – це ніч згадки. Згадки про наше небесне походження, про нашу небесну батьківщину, про небесний сенс нашого життя. Нехай же у цю таємничу ніч, коли у мороці Вифлеємської печери спалахнув вогонь Божества, кожен із нас, дітей Святої Церкви згадає про правдивий сенс життя. Згадає, що єдині ліки, які можуть зцілити від втоми життям – це Христова любов та благодать Духу Святого. 

У ці святкові дні вітаю Вас, всечесні отці, дорогі браття і сестри, вітаю всіх жителів м.Калуша і району, духовенство, дітей, молодь і їх батьків, дідусів і бабусь, з Різдвом Христовим і Новим 2012 роком. Поздоровляю з цим величним святом наших християн усіх конфесій. Зичу усім Вам доброго здоров’я, щедрих Божих благословень у Новому році.

Минулий рік, як і всі попередні, був роком невичерпної милості Божої до нас, людей і Церкви Христової. Для нашої Церкви цей рік став роком коли

синодом Української греко-католицької Церкви був обраний новий Верховний  архієпископ  Києво-Галицький  Святослав (Шевчук), чия  інтронізація  відбулася   в Патріаршому  соборі м.Києва. 29 листопада у Львові, 13 грудня в Івано-Франківську, 22 грудня у Тернополі відбулися Архиєрейські Літургії, під час яких було зачитано декрети про створення Львівської, Івано-Франківської та Тернопільсько-Зборівської митрополій УГКЦ. Тож вдячно молімся народженому в яслах Богові, щоб дух Його святої любові перебував в наших серцях та нашій Святій Церкві, знову і знову відроджуючи нас для нового благодатного життя.

Нехай наші серця будуть яслами, готовими прийняти Христа, а наші добрі справи — дорогоцінними дарами, які ми завжди готові принести народженому Спасителю. І нехай у ці різдвяні дні відчують нашу любов і отримають нашу допомогу всі, хто цього потребує, а особливо прикуті до ложа страждань, похилі віком, вдови, сироти, вязні та самотні.

Нехай Господь в Новому Році збереже всіх Вас в добрім здоров’ї подасть духовної радості і всякий добробут. Нехай мир і благословення Боже спочивають на кожній родині, на кожній людині, яка чинить добро, і на всіх, хто любить рідну Церкву, Українську державу та український народ.

У ці різдвяні дні помолимось, щоб Господь, Який народився у Вифлеємській печері зігрів наші домівки, зміцнив здоров’я і наповнив наші спустошені душі миром і радістю, любов’ю та надією на краще життя.

Вас усіх ще раз сердечно вітаю, радісних та благословенних свят усім бажаю.

 

                   Нехай Бог миру і любові буде з усіма нами.

 

Благословення Господнє на Вас з Його благодаттю і чоловіколюбієм завжди нині і повсякчас і на віки вічні.

 

Христос Народився!            Славімо Його!

 

З ласки Божої

                                                            Декан Калуський УГКЦ   

                                                                                                                 Митрофорний протоієрей

                                                                                                                 о. Михаїл Бігун

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 560 | Додав: Taras | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Georgij  
0
Нарождений в яслах Ісус-Божий син
Надію несе нам з небесних вершин
Радіє уся українська земля
Вітаючи щиро святе немовля
Йде свято різдвяне у села й міста
Христос народився!
Славімо Христа!

Усім відвідувачам нашого сайту бажаємо веселих різдвяних свят!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024