Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 02.05.2024, 16:32

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2016 » Січень » 14 » Різдвяна вистава
18:26
Різдвяна вистава

Цьогорічна різдвяна вистава на парафії св. Архистратига Михаїла зібрала у велику родину не тільки учнів катехитичної школи та дитячого хору, але й членів Спілки Католицької Молоді, а також професійних музикантів нашого міста, а все це, на славу Божу, зуміла організувати під своєю опікою с. Любомира Буняк, ЧСВВ.

Святкове дійство з благословення декана Калуського о.- мітрата Михаїла Бігуна парафіяни храму побачили 8 січня  на Собор Пресвятої Богородиці  після третьої Служби Божої, а також  вдруге у часі нічних чувань, які відбуваються у храмі щомісяця з 12 на 13 число.

Традиційні герої містерії народження Божого Сина на світ з’явилися перед глядачами під музичний акомпонемент. Матір Божа з Йосифом, які у часі своєї мандрівки до Єгипту так і не змогли знайти прихистку  у людей, змушені були ночувати у вбогому хліві, де Цар світу і був положений у ясла. «Бо хлоп'ятко нам народилося, сина нам дано; влада на плечах у нього; і дадуть йому ім'я: Чудесний порадник, сильний Бог, Отець довічний, Князь миру»( Іс. 9,5.)

Першими вітали народження Божого Сина жителі неба – ангели, а за ними царі і вбогі пастушки і все це під музичний супровід і спів та слова ведучих. А на останку на сцені з’явилися два сліпці, які спочатку не повірили у те, що немовля в яслах – це цар світу, а зі всіх його статків лиш бідність, простота та зимовий холод довкола, та тільки Чудо Немовляти – їхнє прозріння зуміло розтопити кам’яне серце бідних людей і вони славили Бога у його любові і милосерді до своїх творінь. Кожен із героїв свята, які спішили привітати народження Ісуса-Дитяти жили власним життям, хтось доволі бідним, а хтось - багатим, хтось вічно славить Бога на небесах, а хтось – фізично обділений. Долі цих героїв подібні до наших доль, і як їх тоді, так і нас тепер таких різних Бог збирає в одну Церкву – народ Божий, щоб у часі цих різдвяних свят ми прийшли до вертепу і поклонилися Дитяті Христу, щоб щира любов до Бога і ближніх запанувала у наших серцях, і дала нам сили бути відкритими до потреб ближніх.

       На завершення дійства всією Церквою співали колядку «Бог Предвічний», а опісля о. Ігор Пришляк звернувся до учасників дійства і всіх присутніх зі словами подяки за працю і зусилля, які були докладені для прославлення Бога у різдвяному дійстві та запросив до чаювання.   Батьки ж катехитичної школи привітали з іменинами катехита парафії с. Маркеллу Венгер, ЧСВВ, а після многоліття о. Любомир Гаєцький продовжив програму нічних чувань – свяченням води.

 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 518 | Додав: ira | Теги: о. Любомир Гаєцький, о. Ігор Пришляк, с. Любомира Буняк, с. Маркеллу Венгер, різдвяна вистава, о.- мітрата Михаїла Бігуна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024