Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 29.03.2024, 10:26

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2013 » Квітень » 7 » Реколекції з нагоди Року Віри та Великого Посту.
19:48
Реколекції з нагоди Року Віри та Великого Посту.
З нагоди 100-літнього Ювілею Церкви Святого Архистратига Михаїла м.Калуш, Року Віри та з нагоди Великого Посту, 29-31 березня в храмі св.Архистратига Михаїла відбулися реколекції, темою  реколекцій було послання Блаженнішого Святослава до вірних "Жива Парафія - місце зустрічі з живим Христом". Реколекції проводив о.Йосафат Коваль ЧСВВ, соцій Крехівського монастиря ооВасиліян св.Миколая. Також в храмі для почитання була виставлена крехівська чудотворна ікона Святого Миколая Мирлікійського Чудотворця.

Розпочалися реколекції в Пятницю о 18.00 год. Хресною Дорогою, яку з ініціативи о.Ігора Пришляка розучили студенти Калуського Коледжу Культури під керівництвом п.Вікторії Дурбак. Особливо приємно, що студенти безпосередньо приймали саму активну участь у проведенні Хресної Дороги, яку очолив о.-декан Михаїл Бігун, вони своїм чотириголосним співом спонукали присутніх до глибоких розважань над страстями нашого Господа від стації до стації, спонукаючи кожну християнську душу замислитися і застановитися над своїм життям, над своєю грішністю, над сутністю людини без Бога з її упадками та немочами.   

Одразу після Хресної Дороги о.Йосафат Коваль розпочав науки, розважаючи над тим, щотаке святість і чим вона має бути для кожного християнина, над зростанням в святості на своїй парафії і також над відповідальністю кожного християнина перед Богом та представив інші теми для розважань, які мали бути в наступні дні.

В суботу реколекції відбувалися згідно розпорядку, в часі реколекцій, та в усі дні вірні мали змогу приступати то тайни  сповіді та до святого Причастя. Також в суботу о 16.30 в приміщенні резиденції  відбулася зустріч учасників Біблійного Гуртка з реколектантом о.Йосафатом. Зустріч була цікавою та корисною. О.Йосафат ознайомив присутніх з різною допоміжною літературою по вивченні Святого Письма. Це книга Й.Кудасевича «Богословсько-практичне введення до Святого Письма», і «Тлумачення Біблії в церкві» видана Папською біблійною комісією, і книга М.Соловія «Божественна Літургія». Наголосив на небезпеці самостійного трактування Біблії , яке привело до виникнення сект навіть у лоні греко-католицької церкви. Ще отець Йосафат запропонував модель божественного читання Євангелія «Lektio-divina» . Ця молитва–читання у світлі Духа Святого направлена щоб Слово діяло у нашому житті, міняло, освячувало нас. Ця зустріч для Біблійного гуртка була дуже важливою, адже гурток діє трохи більше року, і для досвіду і користі у вивченні Святого Письма та постійної праці з ним, зустрічі зі священниками, які мають у цьому досвід, є конче потрібними і корисними. 

В неділю, 31 березня було закінчення реколекцій. На кожній літургії була заключна наука, а на закінчення літургії, вірні мали змогу відновити хресні обіти і отримати відпуст та благословення.

Особливо слід відмітити літургію для дітей, яка служиться у нашому храмі о 13.00 год. В цей день як ніколи було багато дітей, мабуть це слід розцінювати, як чергове чудо Святого Миколая, якого дуже люблять і шанують наші діти. На проповіді о.Йосафат дав особливі настанови батькам, щодо християнського виховання дітей, та звернув увагу на важливості присутності дітей у храмі Божому, побажав батькам, щоби їх діти "зростали" у Церкві, закликав батьків, щоби діти користали зі святих таїнств причащаючися ще з малого віку. 

Отець-декан Михаїл  від імені всіх парафіян подякував о.Йосафату за проведені реколекції і побажав Божого благословення в його служінні і пастирській діяльності, міцного здоровя та всіх гараздів. В свою чергу о.Михаїл подякував парафіянам парафії Святого Архистратига Михаїла та всім присутнім, за те, що скористали з нагоди, й так чисельно  взяли участь у реколекціях.

Сподіваємося, що піднесення , яке ми переживали на цих реколекціях, духовний багаж, який ми почерпнули з наук о.Йосафата, примножить нашу віру і укріпить нас в ній, закцентує нашу увагу на  важливості парафії, як основній живій клітині нашої Церкви, та збагатить духовними дарами, якими ми живимося у пізнанні Бога, у пізнанні  самих себе. 

Дякуємо Богові , Пречистій Діві Марії, Святому Миколаєві та святому Архистратигу Михаїлу за ці благословенні дні духовної поживи і духовного єднання у нашій парафії!


Категорія: Життя парафії | Переглядів: 1002 | Додав: Georgij | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
2 Georgij  
0
Дякую, брате! шкода, що не було тебе...

1 Taras  
1
Я щиро радію за ці події які відбуваються на нашій парафії і духовно перебуваю разом з вами.

Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024