Українська
Греко-Католицька Церква

Вівторок, 07.05.2024, 14:07

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2012 » Квітень » 7 » Проповідь на празник Благовіщення Пресвятої Богородиці.
01:38
Проповідь на празник Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Слава Ісусу Христу!

улюблені в Христі брати і сестри!

 «Сьогодні початок нашого спасіння і сповіщення відвічного таїнства: Син Божий стає Сином Діви» (Тропар празника). Ось таким похвальним гімном наша Церква вітає празник Благовіщення Пресвятої Богородиці, називаючи його початком нашого спасіння. І справді, цей празник належить до найважливіших празників нашого церковного року. 

«Радуйся, Благодатна. Господь з Тобою! Благословенна Ти між жінками!» (Лк. 1, 28). Такими словами привітав Архангел Гавриїл Пресвяту Діву Марію, закликаючи її до радості, бо Господь послав його благовістити про народження від Неї Спасителя світу.  

Вістка, що для нас зійшов на землю- Син Божий, шо він учинив все потрібне для нашого спасіння, для нас, за гріх позбавлених раю, приготував вічне блаженство на небі, — таке сповіщення має бути найкращим і найправдивішим предметом радості для кожної християнської душі, в часі святкування свята Благовіщення. Тому заклик Архангела до Преблагословенної Діви Марії — «Радуйся!» можна і треба розглядати як заклик до всіх нас радіти з дарованого нам спасіння. Тому і Свята Церква закликає радіти в цей великий і світлий празник.

Радіймо тою величною духовною радістю, що Бог Отець для нашого спасіння послав у світ Єдинородного Сина Свого Господа Нашого Ісуса Христа; що Христос Спаситель явив нам волю Свого Отця, заснував на землі Церкву, як засіб спасіння; У Церкві установив спасенні таїнства, завжди доступні сховища Божої благодаті, і лишив у ній Своє Божественне вчення.

               отець-декан калуський митрофорний протоієрей Михаїл Бігун.
Категорія: Життя парафії | Переглядів: 797 | Додав: Georgij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024