Українська
Греко-Католицька Церква

Субота, 27.04.2024, 03:47

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2015 » Квітень » 10 » Під час Хресної дороги молилися за мир в Україні
13:49
Під час Хресної дороги молилися за мир в Україні

У четверту неділю Великого посту в Калуші відбулася традиційна Хресна дорога. Цьогоріч вона проводилася в наміренні за мир в Україні. Хресну дорогу очолювали декан Калуський УГКЦ отець-мітрат Михаїл Бігун і настоятель римо-католицького костелу о. Роман Стадник.

Набоженство Хресної дороги завжди Богові миле, а нам дуже помічне. Цей духовний скарб переносить нас думкою в ту сиву давнину, коли Пилат засудив Ісуса Христа на смерть. Розважаючи про Христові страсті, Його терпіння і муки, ми йдемо за Ісусом, крок за кроком аж на гору Голгофту, де було виконано вирок смерті – розп’яття.

Хресна дорога – це свідоцтво вічної незгасаючої любові Ісуса Христа до нас, яка освячена невинною Кров’ю, нечуваними стражданнями та незліченними Ранами Святого Тіла нашого Спасителя. Тож у ході Хресної дороги кожен її учасник старався розпалити свої серця вдячністю й гарячою любов’ю до Ісуса через духовну співучасть у цьому набожестві до Божого Сина за відкуплення людського роду від гріха і вічної загибелі.

Калушани, мешканці району, гості міста пройшла 14 стацій, які відтворюють терпіння й муки Ісуса, які Він переніс за кожного із нас, несучи Свій хрест на Голгофту. Хресна хода розпочалася від церкви св. Архистратига Михаїла, пройшла площею Героїв, вулицями Грушевського, Винниченка, проспектом Лесі Українки, бульваром Незалежності й знову повернула до церкви св. Архистратига Михаїла.

Біля церкви священики Калуського деканату передали хрест владі міста й району. Владу змінили працівники медицини Калущини. За медиками хрест несли працівники культури, спортсмени та лідери молодіжних організацій. Після них – освітяни міста й району. Взяли хрест і працівники соціальних служб та волонтери, діяльність яких у цей тяжкий для України час досить актуальна. Свій хрест, тепер уже вулицями рідного міста, продовжили нести й учасники АТО, ветерани Афганістану, ветерани ОУН, УПА, учасники бойових дій та українські військовослужбовці.

На сьомій стації хрест підхопили працівники міліції, прокурори та судді. Їх змінили місцеві бізнесмени, підприємці, представники фінансових структур і комунальники. Вони ж продовжили нести цю тяжку ношу, бо оголошені представники хімічної промисловості та інших фабрик і заводів міста й району чомусь не зважилися підійти до хреста.

Зважаючи на те, що на Калущині майже десяток газет, два радіо й два телебачення, які формують думку краян, організатори Хресної дороги цьогоріч вперше запропонували нести хрест представникам місцевих засобів масової інформації. Їх замінили батьки, які відіграють неабияку роль у вихованні майбутнього християнина-українця. На передостанній стації хрест перехопили калуські учні й студенти. Завершували хресну ходу церковна прислуга, учні недільних шкіл, представники місцевих християнських молодіжних організацій: Спілки Католицької Молоді та Українська Молодь Христові.

Молячись за мир в Україні, під час Хресної дороги проголошувалося: «Господи Ісусе, не дозволь, аби впливові люди використовували зло, несправедливість і депотизм. Освіти сумління тих, хто володіє цим світом, аби керували ним справедливо», «Дай нам благодать відкинути ментальність поділів, «аби не став безуспішним хрест Христовий (1 Кор. 1,17)».

Учасники Хресної дороги молилися за жертв війни і насильства, які є на Сході України. За те, щоб ті, хто був змушений утекти, могли якнайшвидше повернутися до своїх домівок. «Вчини, Господи, аби кров невинних жертв стала зерном нового Сходу, більш братнього, спокійного, справедливого, і щоби цей Схід віднайшов славу свого покликання бути колискою цивілізації, духовних і людських цінностей», – такі високозмістовні слова були проголошені після 13-ї стації.

Дарія МЕЛЬНИК

Фото Юрія Барни

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 860 | Додав: Karpat | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024