Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 25.04.2024, 23:02

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2013 » Травень » 4 » ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ 2013 АРХІЄПИСКОПА І МИТРОПОЛИТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО ПРЕОСВЯЩЕННОГО КИР ВОЛОДИМИРА ВІЙТИШИНА.
23:31
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ 2013 АРХІЄПИСКОПА І МИТРОПОЛИТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО ПРЕОСВЯЩЕННОГО КИР ВОЛОДИМИРА ВІЙТИШИНА.

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ УГКЦ.

Цей провіщений і святий день,
перший по суботі, царський і Господній,
свято над святами і торжество всіх торжеств:
в цей день прославляймо Христа навіки.
(Ірмос 8-ї пісні Пасхальної Утрені)


Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Всечесні отці, преподобні монахи та монахині, дорогі семінаристи, представники української влади, возлюблені брати і сестри у Христі, щиросердечно, з глибоким почуттям пасхальної радості, вітаємо Вас з великим святом Світлого Христового Воскресіння!

Ці два слова – «Христос Воскрес!», які були проголошені учнями Христовими, містять переможну новину торжества життя над смертю і є відкриттям Божественної Тайни Воскресіння, закликом до незгасаючої пасхальної радості.

За словами та вченням святого Івана Золотоустого: «Ось і наступило для нас очікуване, спасительне свято, день Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа. Це свято є запорукою миру, джерелом примирення, руйнуванням смерті, погибеллю диявола. Сьогодні люди з’єднались з Ангелами і разом з безтілесними Силами підносять хвалебні пісні Богу».

Пасха – це свідчення любові Бога до людини: «Бог є любов» (1 Ів. 4, 8). У Воскресінні Христовому ми зустрічаємось з тайною Божої любові до кожного з нас. Святкуючи Пасху Господню, пізнаємо, що Божа любов до людей – це завжди жертва, яка найбільш яскраво проявилася в стражданні на Голгофі та смерті Христа Спасителя.

Ця жертва є світлом воскресіння, що знищує темряву смерті. Вона дає кожній людині можливість оновлення і пізнання Бога, «щоб нам називатися і бути дітьми Божими» (1 Ів. 3, 1).

Любов Божа — це жертва Христа Господа, яка пробуджує серце і веде до переродження людини за євангельськими законами, «щоб смертне поглинуте було життям» (2 Кор. 5, 4).

Ця зміна відбувається в нас, коли всією своєю діяльністю, кожним окремим вчинком, словом, думкою і всім своїм життям намагаємося відповісти Богу на Його любов, на Його велику жертву, якою Він визволив нас від гріха і смерті.

Бог всіх нас любить і закликає кожного: «Прийдіть до Мене, всі втомлені і обтяжені, і Я заспокою вас» (Мт. 11, 28). І нам потрібно відгукнутись на цей Божественний голос, піти за нашим Спасителем, намагатись жити за Євангелієм та стати новою людиною.

Сутність християнської віри в тому, що Воскресіння — це перемога життя над смертю, Христом зцілена сама людська природа.

Всім, хто зодягається у Христа, Господь дає можливість причаститись цієї нової, зціленої природи. Ті, хто померли для гріха,… «з’єднані і подобою воскресіння» (Рим. 6, 5).

Після свого славного Воскресіння Господь – з нами «у всі дні до кінця віку» (Мт. 28, 20). Ісус дає нам сили нести наш життєвий хрест, Він чує наші молитви, подає нам руку Своєї Божественної допомоги.

Виходячи із храму після Великодніх Богослужінь, візьмімо з собою цю Пасхальну радість, до якої ми приєднались у цей день святої Пасхи. Поділімось нею із нашими дітьми, батьками, братами і сестрами, з нашими ближніми, друзями і знайомими. Постараймося передати її скорботним і знедоленим, хворим і немічним, усім тим, хто потребує нашої уваги і підтримки.

У ювілейний рік 1025-ліття Хрещення України та Року Віри зичимо великої радості і Божої благодаті всім Вам, а також нашим братам і сестрам, яких доля закинула у чужі краї, далеко від своїх родин, сіл та міст України.
Благодать Воскреслого Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма Вами!
Веселих свят! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

† Володимир ВІЙТИШИН - Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ.

† Софрон МУДРИЙ - Єпископ-емерит.
Категорія: Життя парафії | Переглядів: 577 | Додав: Georgij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024