Українська
Греко-Католицька Церква

Вівторок, 30.04.2024, 10:04

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2012 » Травень » 23 » Паломництво до Стіп Цариці Карпатського краю
01:18
Паломництво до Стіп Цариці Карпатського краю
Наші предки ще з княжих часів почитали і славили Пречисту Діву Марію як Покровительку і Царицю України-Руси. Під Її Материнським Покровом вони йшли у походи та відбивали ворожі напади, з Її благословення розвивали науку й мистецтво, Її заступництвом зцілювались від духовних і тілесних недуг. А в знак подяки Небесній Матінці християни здійснювали піші паломництва до духовних святинь в часі посту або з нагоди Богородичних свят. 

Традиція духовних прощ бурхливо відроджується серед сучасних українських християн, а особливо серед молоді. Так 19-20 травня 2012 року з ініціативи Спілки Християнського Відродження та Калуської організації Молодого Народного Руху відбулася молодіжна піша проща на Ясну гору до Гошівського монастиря ОО. Василіян до Стіп Чудотворної Ікони Гошівської Богородиці, Цариці Карпатського краю.  

Юні прочани, помолившись та отримавши благословення від отця Михайла Бігуна вирушили в паломницьку мандрівку, щоб подякувати Богові за дар життя та в наміренні осягнення дару віри для української молоді , за очищення від духовних недуг і фізичних залежностей. 

Весь сорокакілометровий шлях з Калуша до Ясної гори видався однією чудовою миттю, проведеною у спільній молитві, пісні й братній любові. А надвечір паломників уже зустрічала монаша обитель Отців Василіян і заслужений нічний спочинок під покровом Гошівської Богородиці. 

Апогеєм паломництва стала недільна Літургія, на котрій юні калушани удостоїлись прийняти Вічноживого Бога в Таїнстві Пресвятої Євхаристії. 

Надзвичайно приємно було зустрічати братів і сестер – паломників з Стрийської Єпархії, які в неділю прибули до Гошівського монастиря на ювілейну ХХ молодіжну єпархіальну прощу, яка окрім всього ще й увійшла в Книгу рекордів України, як захід у якому взяли участь 15027 осіб у вишиванках. 

 

Джерело:  http://molod-ruh.at.ua

 
Категорія: Життя парафії | Переглядів: 617 | Додав: Georgij | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024