Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 25.04.2024, 00:23

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2016 » Грудень » 26 » Нова Євангелізація на парафії святого Архистратига Михаїла
16:00
Нова Євангелізація на парафії святого Архистратига Михаїла

Сьогодні Церква визнає нову євангелізацію пріоритетом своєї діяльності, а особливо в просторі європейської культури. Європейська цивілізація впродовж віків формувалася опираючись на християнство, але починаючи від другої половини XX століття була позначена сильними течіями секуляризації, що спричинило відхід від віри у щораз більшої кількості вірян.

Внаслідок різних причин віра втрачає свій динамізм і піддається поступовій ерозії. Такий процес внаслідок глобалізації починає охоплювати весь світ.

Тема нової євангелізації, тобто турботи про передавання віри з новим динамізмом і за допомогою нових ресурсів - вперше була поставлена Папою  Павлом VI в Апостольській адгортації «Evangelii nuntiandi» - про євангелізацію у сучасному світі. Підчас свого понтифікату значно її розвинув Йоан Павло II. Поняття нової євангелізації було також одним з «ключових девізів» понтифікату Бенедикта XVI.

З метою виховання нових євангелізаторів для нової євангелізації у 1980 році Хосе Прадо Флорес і Білл Фінк у Мексиці та о. Еміліян Тардіф у Домініканській Республіці заснували Школу євангелізації святого Апостола Андрія (ШЄСА). Сьогодні вже більше 2000 тисяч євангелізаційних шкіл даної формації активно діють у 60-ти країнах на п’яти континентах. В Україні куратором Школи Св. Андрія є ієрм. Теодор Пилявский, ЧСВВ.

Щоб місто Калуш не залишилось осторонь від нової євангелізації протопресвітер Калуський о. Михаїл Бігун благословив проведення у травні 1-го курсу Школи святого Андрія під назвою “Нове Життя”. Куратором курсу була сестра-василіянка з Войнилівської жіночої обителі Любомира Буняк, а проповідниками: о. Теодор Пилявський, ЧСВВ, директор осередку ШЄСА в Україні, с. Ольга Михалюк, ЧСВВ, зі Львова та о. Микола Гаврилюк, МТСА, з Івано-Франківська.

Сам курс є інтерактивним, максимально пристосований до глибшого пізнання сторінок Святого Письма в сучасних умовах, тому вимагав активної участі у його проведенні самих учасників.

Кожен із проповідників, розкриваючи теми, а їх було дев’ять: «Божа любов», «Гріх», «Спасіння в Ісусі», «Віра», «Навернення», «Ісус, Господь – мій Господь», «Обіцянка Святого Духа», «Плоди, дари, харизми» та «Спільнота», супроводжував науки цікавими прикладами із життя та яскравою і буденною наочністю, яка змінювалася відповідно до кожної теми на столі поруч та досить часто під супровід музичної групи служіння.  загалом у першому курсі взяли участь білш ніж півсотні вірних з Калуша, Долини й Войнилова.

Наступним етапом у підготовці наших мирян до активної участі у євангелізації стала формаційна зустріч мирянських лідерів Калуського, Войнилівського та Боднарівського протопресвітеріатів УГКЦ. Очолював зустріч Єпископ-Помічник Івано-Франківської Арїієпархії й один із засновників Школи святого Апостола Андрія в Україні Йосафат Мощич.

На даній формаційній зустрічі було присутньо 160 вірних.

На завершення року, 24-25 грудня, було проведено 2-й курс Школи св. Андрія під назвою “Емаус”. Проповідниками були: Михайло Хомечко, Віра Тихонова та Надія Шенгофер з Новояворівська. Участь у курсі взяло більше 60 вірних з Калуша та Войнилова.

 

Тож, як влучно зауважує митрофорний протоієрей Михаїл Бігун: “Нова євангелізація - це процес передання віри особам, середовищу або регіонам чи навіть країнам, які колись прийняли хрещення, виростають з християнської віри, але цю віру внаслідок різних причин втратили. Наша Українська земля також дуже сильно постраждала від безбожницького комуністичного панування і як ніхто інший потребує сьогодні нової євангелізації. Тож у цей час духовних жнив молимо Всемилостивого Бога, щоб послав на свою ниву багато женців”.

 

Прес-служба Товариства

Парафіяльних Волонтерів

ім.св.Юрія Перереможця

 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 442 | Додав: Karpat | Теги: ШЄСА, Нова Євангелізаця, Калуш, Школа Андрія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024