Українська
Греко-Католицька Церква

Середа, 08.05.2024, 19:08

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2015 » Грудень » 22 » На честь Святого Миколая
17:09
На честь Святого Миколая

«Хто такий Миколай?», - саме таким питанням звернувся до дітей катехитичної школи і учасників дитячого хору парох церкви св. Архистратига Михаїла, декан Калуський – о. Михаїл Бігун перед святковим дійством у храмі, напередодні дня святого Миколая 18 грудня, яке підготували діти під опікою с.Любомири Буняк, ЧСВВ. Діти ж одразу ж почали вигукувати: «Він святий …чудотворець…роздає подарунки … приходить до школи і власних осель» Отець же, хвалячи відповіді дітей, звернувся до всіх присутніх, а їх було чимало, словами науки чому Миколая люблять не тільки діти, але й моряки, які вважають його своїм опікуном, а відтак поблагословив дітей на успішне проведення свята і терпеливе очікування св. Миколая, який мабуть охоче завітає на свято в його честь.

І свято розпочалось: закружляли в танці білосніжні сніжинки, які окутують усе білим покривалом, і без яких зима не зима, і свято не свято.

А за ними на сцені з’явилася лісова картина з вічнозеленими сестрицями – ялинками і звірятами – зайцем, ведмедем , вовком і лисицею. Таку картину представили глядачу і на славу Божу діти молодшої вікової категорії.

Старші ж діти показали історію бідних дітей, які у зимову пору холодні і холодні змушені тяжко працювати, але їх віра і світло вивели не сцену любов і милосердя – два крила, які здатні підтримати і вести людину через життя. 

Ці дві чесноти були так притаманні життю і діяльності  Миколая, Чудотворця, архієп. Мир Ликійських про добрі діла якого розповіли його помічники– ангели.

Під дитячий спів свято не міг оминути й сам Миколай, який звернувся до дітей з повчальним словом і вислухав їхні прохання за Батьківщину і батьків, рідних і друзів.

За те що діти були слухняні кожен отримав від нього подарунок.

Свято супроводжувалося чудовим співом різних пісень про Миколая учасниками дитячого хору, а також мелодіями, що змінювали дитячі сценки та найбільше глибокою радістю і щастям, що любов і милосердя від віку наповнюють людські серця лиш виявляти їх треба за прикладом великого святого, улюбленця дітей Миколая, а особливо у ювілейний Рік Божого милосердя, що розпочався 8 грудня.

Свято завершилось спільним фото. 

Фото Юрія Барни

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 689 | Додав: ira | Теги: дитячий хор, Церква св. Архистр. Михаїла, с. Любомира, катехитична школа, о. Михаїл Бігун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024