Українська
Греко-Католицька Церква

Субота, 27.04.2024, 03:04

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2014 » Серпень » 29 » Молодь парафії підкорила Синяк
18:16
Молодь парафії підкорила Синяк

У понеділок, 25 серпня, члени Спілки Католицької Молоді з благословення отця-мітрата Михаїла Бігуна взяли участь одноденній подорожі на одну з найкрасивіших вершин карпатського гірського масиву Горгани – гору Синяк (висота над рівнем моря 1665 м). Сходження було організовано Калуським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» й присвячено важливій даті – відзначенню двадцять третьої річниці з Дня Незалежності України.

Підйом розпочався близько дев’ятої години ранку. Учасники досить швидко подолали першу частину маршруту і вийшли на полонину Хом’яків, звідки можна вийти відразу на дві вершини – гору Синяк та гору Хом’як. Удосталь намилувавшись пейзажами навколо, а також спробувавши смачну бринзу та інші наїдки, які пропонують туристам на цій полонині, учасники розпочали свій підйом на гору Синяк. Спочатку був невеликий підйом по лісовій частині, а потім стежка вивела на відриту частину, всипану величезними кам’яними валунами. Від краєвидів, на які можна було дивитися протягом усього підйому до вершини, захоплювало подих у кожного. На самій вершині калушани мали змогу побачити і інші гірські масиви Карпат, зокрема Чорногірський хребет і Довбушанські Горгани. Відкривався також і чудовий краєвид на гірськолижний курорт «Буковель».

На самій вершині учасники помолилися за мир та краще майбутнє для нашої неньки-України, а також вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за її незалежність у боротьбі з російським окупантом, яка триває і зараз. Потім уже за хорошою традицією усі разом виконали національний гімн нашої країни і спустилися вниз на полонину Хом’яків.

З полонин Хом’яків СКМівці подалися до водоспаду Гук, який ще називають Женецьким водоспадом. «Гук» його охрестили місці жителі за те, що від нього розносить по околиці великий шум і гул. Зробивши багато веселих фотографій біля надзвичайно красивого водоспаду учасники повернулися до автобусів і вирушили додому.

В дорозі юні католики дякували Господу за щасливу мандрівку й вже з нетерпінням очікували наступної.   

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 830 | Додав: Karpat | Теги: гора Синяк, СКМ, туризм, храм святого Михаїла, водоспад Гук, подорож, Калуш | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024