Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 02.05.2024, 01:03

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Молодь Івано-Франківської митрополії та Стрийської єпархії здійснила прощу на Ясну Гору
15:48
Молодь Івано-Франківської митрополії та Стрийської єпархії здійснила прощу на Ясну Гору

З нагоди святкування 1025-ліття Хрещення Русі-України молодь Івано-Франківської митрополії та Стрийської єпархії УГКЦ відбула спільну прощу до чудотворного образу Матері Божої, який виставлений для молитовного вшанування у храмі Святого Преображення Господнього Гошівського монастиря Отців Василіян.

Паломництво розпочалось зранку 15 вересня від храму церкви "Серця Ісуса і Серця Марії" міста Долина, де зібралась шкільна та студентська молодь з Калуша, Долини, Долинського та Рожнятівського районів. Участь у пішій ході взяла також Спілка Католицької Молоді храму святого Архистратига Михаїла.

Майже десять кілометрів, які подолала молодь на шляху до Цариці Карпатського краю, були сповнені молитов, християнських пісень та розважань про роль Віри й Таїнства Хрещення у житті молодої людини.

Після прибуття на Ясну Гору прочани взяли участь в Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської Єпархії УГКЦ, у співслужінні з о. Дам’яном Кастраном, ЧСВВ, ігуменом монастиря Преображення Господнього с. Гошів. Звертаючись до молоді у своїй проповіді Кир Тарас закликав плекати "віру, чинну любов'ю", пригадуючи слова святого апостола Якова: "Як тіло без духу мертве, так і віра без діла мертва". Першим ділом любові, яким ми виявляємо свою любов до ближнього, є, за словами Владики, молитва усіх християн за кожного члена Церкви і молитва кожного християнина за всіх свої братів і сестер у Христі.

По завершенні Літургії програму прощі продовжив концерт духовної пісні за участю: Юрія Цветкова, Володимира Пителя, Оксани Мухи, Теодора Кукурудзи, Софії Федини, Олега Кульчицького, тріо бандуристок «Червона калина», Назара Савка, Володимира Піруса, Богдана Сташківа, Михайла Кривеня, Уляни Дубас, а також провідних аматорських колективів Стрийського, Рожнятівського та Долинського районів.

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 583 | Додав: Karpat | Теги: СКМ, долина, Проща, Ясна Гора, Гошів, Калуш | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024