Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 03.05.2024, 14:52

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2012 » Березень » 28 » Хресна дорога вулицями Калуша 25.03.2012р.
00:52
Хресна дорога вулицями Калуша 25.03.2012р.
Побожні калушани в час Великого посту завжди із трепетом очікують на Хресну дорогу, щоб вулицями Калуша разом нашим Спасителем зійти на Голгофу, співстраждаючи з Христом.
Погожий вітряний недільний день 25 березня 2012 року зібрав біля храму Святого Архистратига Михаїла і дорослих, і дітей. І ось, Хресна Хода, організована деканом калуським УГКЦ отцем-мітратом Михайлом Бігуном та священиками деканату розпочалась. Це була одна з найбільш велелюдних Доріг в місті і під час цієї Хресної Ходи калушани і гості молилися за звільнення від наркотичної, алкогольної та тютюнової залежності тих, хто подолати цю недугу самостійно вже не в змозі. В часі Хресної дороги ми мали можливість зосередитись на проблемах залежності.  
Глибокі, зворушливі роздуми на стаціях не залишили байдужими, надіюсь, нікого. Ми привикли чомусь зневажливо відноситись до людей з такими проблемами, старатися не помічати їх, а співчувати швидше сім’ям, де живуть проблемні люди. Але саме такі люди потребують нашої молитви та опіки.
Отець Славко Барбарич, який в 1983 році був офіційно призначений до Меджугор’я, опікувався Спільнотою "Ченаколо", де проходили реабілітацію наркомани і алкоголіки майже з усього світу. Саме для них о.Славко склав Хресну Дорогу, в якій молиться:
– Ісусе, я молюся до Тебе за узалежненого. Ти знаєш його і любиш. Ти знаєш, що він втратив свободу і знищує себе. Він готовий пожертвувати всім і позбутися всього, але тільки ради задоволення своєї пристрасті. Поверни йому свободу і даруй сили звільнитися від рабства;
– Я молюся також за тих, що потрапили в залежність від грошей і задля наживи безжалісно поширюють наркотики, алкоголь, тютюнові вироби;
– Я молюся за тих, хто першим запропонував залежному наркотики. Просвіти, Ісусе, їхній розум і наповни їхні серця свободою, щоб надалі вони не чинили зла ближньому;
– Дай нам ласку простягнути наші руки ближньому, щоб він знову піднявся;
– Вчини нас подібними до Симона, щоб ми не були сліпими, але прозріли, а прозрівши, знали, як допомогти;
– Ісусе, зціли душу і серце залежного, обдаруй його духовним багатством любові, віри, надії, щирості, чесності, істини і перш за все – волею до життя і здатністю жити у відвертості і мирі.
Ісусовий хрест вулицями міста несуть священики і правоохоронці, батьки і діти, вчителі і бізнесмени, працівники культури і медицини, козаки і працівники підприємств, всі ті, хто хотів доторкнутись до хреста, який Христос перетворив із дерева ганьби на Дерево Спасіння.
На кожній із чотирнадцяти стацій учасники Ходи, уважно слухаючи проповіді священиків і страждаючи із Ісусом, який наближався до місця Своєї страти, збагачувались духовно, усвідомлюючи що перед Воскресінням ще була молитва в Гетсиманському саду, бичування, вінчання терням, падіння під тягарем хреста, тобто падіння під вагою наших гріхів. І був Спаситель, Який Розіп’ятий висів між Небом і землею і був великий сірий камінь, який відділяв земне і Небесне.

Учасник Хресної Ходи Богдан Сімків


Хресна дорога

Дорога Хресна всіх чекає.
Христа страждань приходить час,
А Мати за Христом ступає
І у дорогу кличе нас.

Посеред поглядів лукавих,
Насмішок, фальші, перепон,
Чи зможу я плече підставить,
Як Киринейський Симеон?

Чи я зумію страх здолати,
Як Вероніка, підійти,
Щоб піт з Лиця повитирати,
І далі за Христом іти?

Скатоване, побите тіло,
Він тричі падав, та вставав,
Юрба сміялась і ревіла,
А Він, невинний, їм прощав.

Страждав, щоб нас порятувати,
А ми, що падали не раз,
Чомусь не хочемо вставати,
Хоч вже давно вставати час.

Богдан Сімків . "З Україною в серці".

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 761 | Додав: Georgij | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024