Українська
Греко-Католицька Церква

П`ятниця, 19.04.2024, 21:04

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2015 » Квітень » 10 » Хресна дорога свободи й відповідальності
13:39
Хресна дорога свободи й відповідальності

В один із днів Великого посту в церкві св. Архистратига Михаїла в Калуші відбулася Хресна дорога свободи й відповідальності, яку очолив декан Калуський УГКЦ отець-мітрат Михаїл Бігун. Вона мала на меті перепросити Господа за гріхи наші й нашого народу, а також подякувати Йому за великий дар Відкуплення й Спасіння.

Роздумуючи над тим, як Ісуса засудили на смерть, отець-декан порівняв ті давні події з теперішніми, які спостерігаємо в Україні, й реакцією західного світу на все, що тут відбувається.

– Так і наш народ неодноразово засуджуваний до смерті тими, хто мав допомагати йому оборонитися від зла, – наголосив він. – Скільки то разів наш народ засуджували до смерті ті, хто не хотів пожертвувати своїм комфортом, своїм спокоєм. Нас полишили наодинці з численними навалами зі Сходу. Захід закривав очі і на Голодомори, і на вимордовування нашого народу окупантами, і на боротьбу нашого народу проти коричневої й червоної чуми. Хоча саме наша боротьба оберігала мирне й сите життя західних обивателів.

І тепер, як і в часі Христа, ті, що мають у світі владу й силу, подібно до Пилата вмивають руки, донедавна спостерігаючи, як зло диктатури й насильства засуджує, мордує і вбиває, а тепер – за агресією Імперії Зла проти нашої країни. Власний комфорт дорожчий для них від терпінь і страждань невинного люду, – наголосив о. Михаїл Бігун.

І тут же звернувся до Ісуса Христа, на допомогу якого тільки й варто надіятися:

– Ісусе, Ти не засудив Пилата за його боягузтво й безхребетність. Ти доклав усіх зусиль, щоб зрушити його закам’янілу совість. Дай нам сили не засуджувати тих, хто б міг допомогти нашому народу, а натомість своєю бездіяльністю й пустими балачками стає на сторону зла. Дай нам силу й відважність не розраховувати на західну допомогу, але тільки на Бога та власні сили.

Під час цієї Хресної дороги віряни молилися, щоб Ісус не допустив, щоб гріхи наші запровадили нас до нового чужинецького ярма. А серед наших гріхів – кожен хабар, кожен вияв корупції, кожен прояв безвідповідальності, голосування «проти всіх», нехтування своїми громадянськими обов’язками, кожна крадіжка, п’янство, матюки, злоба та ненависть, бійки і сварки, запроданство й доноси, зрада й байдужість, сусідні попса й шансон. Усе це й багато іншого підтримувало диявольський режим і зараз допомагає орді вершити агресію на нашу державу. Присутні на Хресній дорозі каялися й постановляли не тільки не грішити, але й боротися проти цих гріхів у нашому народі.

А ще просили Ісуса, щоб дав нам рішучості, якщо треба, покласти своє життя за народ, так як Він поклав своє життя за людство. А також – про ласку навернення нашого народу до його духовного відродження, бо знають, що без допомоги Господа ми не можемо опертися злу, яке насувається на нас.

Прес-служба Товариства парафіяльних волонтерів ім. св. Юрія Переможця

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 540 | Додав: Karpat | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024