Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 28.03.2024, 19:45

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2016 » Вересень » 1 » Юні хрестоносці вчились наслідувати Милосердного Отця
15:44
Юні хрестоносці вчились наслідувати Милосердного Отця

Літо для молоді – це пора не лише тілесного оздоровлення від тепла сонячних променів, але й духовної онови від незгасного Сонця Божої Любові й Милосердя. Парафія святого Архистратига Михаїла в місті Калуші щороку традиційно збирає дітей та молодь у літніх християнських таборах з метою фізичного й духовного зцілення й посвячення підростаючого покоління у таїнство християнської віри.

З благословення митрофорного протоієрея Михайла Бігуна для діточок віком від 7 до 14 років у червні був організований табір «Канікули з Богом» під проводом парафіяльного катехита сестри Маркели Венгер ЧСВВ. Для молоді й юнацтва парафії у серпні Спілкою Католицької Молоді проводився двотижневий оздоровчо-відпочинковий християнський табір «Галицькі Хрестоносці». Ключовою темою обидвох таборів було розважання над Божим Милосердям та наслідування його через сповнення діл милосердя у нашому щоденному житті. Таборове гасло «милосердні як Отець» було обрано не випадково, адже Святіший Отець Франциск проголосив для всієї Церкви цей рік Ювілейним Роком Божого Милосердя.

Таборова програма «Галицьких Хрестоносців» традиційно складалася з трьох частин: молитовної, теоретичної та практичної. Не обійшлося й без відпочинкової частини, у підготовці якої брали участь безпосередньо таборовики – ватра, різноманітні конкурси, вікторини та забави.

З метою вивчення та осмислення історичного виміру Божого Милосердя в житті українського народу табір цьогоріч проводився в два етапи у двох історично важливих для українства місцевостях: в Чорноліських хащах неподалік від села Грабівка Калуського району та схилах гори Яворина в Долинському районі. Перше місце пов’язане із так званою «Чорноліською республікою УПА» та діяльністю полковника УПА Василя Андрусяка («Ґреґіт», «Різун»). Друге – із діяльністю старшинської школи УПА «Олені» та боротьбою й трагічною загибеллю Провідника ОУН Карпатського краю Ярослава Мельника («Роберта»).

Символічним завершенням табору стала участь юних хрестоносців в урочистій Божественній Літургії, яку відправили Отці Василіяни Святопреображенської монашої обителі, що на Ясній Горі у Гошеві, з нагоди Празника Успіння Пресвятої Богородиці.

Двотижнева зустріч юних калушан з Христом залишила в серцях незнищенний слід Божої Любові, дала глибше розуміння Божого Милосердя й зродила щиру вдячність за всі дари, якими нас обдаровує Милосердний Отець.

Спілка Католицької Молоді висловлює щиру молитовну подяку декану Калуському отцю Михайлові Бігуну та отцям-сотрудникам парафії св.Архистратига Михаїла за  духовний провід та пастирську опіку під час проведення табору, а також міському голові міста Калуша Ігореві Матвійчуку та виконавчому комітету міської ради за фінансову допомогу у забезпеченні таборовиків харчами.

Голова Спілки

Католицької Молоді

Олег Савка

Отець Іван Бігун благословляє та окроплює свяченою водою юних хрестоносців перед початком табору

Ранкова молитва у таборі в Чорному лісі

Хрестоносці у криївці провідника ОУН "Роберта"

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 533 | Додав: Karpat | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024