Українська
Греко-Католицька Церква

Субота, 27.04.2024, 17:52

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2012 » Лютий » 8 » Гурток Біблійного Читання
04:04
Гурток Біблійного Читання

                                            "Обявлення Слова Твого просвітлює, дає розуміння простим"(Пс.199; 130)

З благословення декана калуського о. Михаїла Бігуна з листопада 2011р. при парафії св. Архистратига Михаїла діє Біблійний гурток. Час заснування гуртка біблійних читань співпав з ухваленням Синодом Єпископів УГКЦ плану щоденної молитви зі Святим Письмом у сім`ї. Це дійсно Ласка Божа, Сам Бог велів, а Синод благословив початок поглибленого вивчення Божого Слова. 

Кожен з нас приватно , хтось більше, хтось менше читав Святе Письмо, хтось розумів більше, а хтось менше, але всіх учасників біблійного гуртка об`єднала спрага глибшого вивчення і розуміння Біблії, одного з найбільших "акомуляторів" правдивої віри в житті кожного християнина. Насправді важко шукати Божу волю не знаючи Святого Письма, яке вчить нас розпізнавати те," що правдиве, що чисте, що любе, що гідне похвали, що тільки чеснота і похвала"(Фл.4; 8)  

Насьогодні маємо багато віровчень, безліч сект, які по-своєму і на свій лад тлумачать Святе Письмо. Тому дуже важливо у вивченні Біблії триматися вчення Католицької Церкви. Читання Святого Письма основано на історії спасіння, яке прослідковуємо як в книгах Старого Завіту, так і в книгах Нового Завівту. Біблійні читання провадить сестра Маркелла Венгер ЧСВВ. Маючи певний досвід у знанні Біблії, маючи за плечима Євангелізаційні та Богословські курси сестра розтлумачує трудні і незрозумілі місця, ділиться думками провідних богословів нашої Церкви, з приводу тих чи інших питань, які завжди є у присутніх. Зібрання проходять в цікавій формі - читання, ділення, розважання, молитва, все відбувається в дусі християнської спільноти людей зібраних в ім`я Боже. Біблійні читання відбуваються щонеділі о 15.00 в приміщенні резиденції нашої парафії, приходити можуть всі бажаючі різного віку.

Нижче подані відгуки учасників гуртка. Що особливо хотілося зазначити, ми просили написати відгуки, про гурток, про його користь, натомість отримали правдиві свідчення про дію Бога в житті християнина, про шлях Богопізнання, про освячуючу ласку, яку людина вливає в своє життя Божим Словом. Пригадуються слова одного місіонара Карлоса з Мексики - "не важливо, що ви читаючи Святе Письмо не завжди все розумієте, важливим є те, що ви проводите час у тісній співпраці з Божим Словом". Тому ці свідчення - це особлива історія спасіння кожного з нас зокрема. 

                                                       "Радію я Слову Твоєму, ніби здобич велику знайшов"(Пс.119;162)


Мені скоро 70 років. Біблію я самостійно читала, але користі від цього не отримала. На біблійний гурток при парафії я прийшла по оголошенню. Мала бажання щось корисне почерпнути для свого духовного життя. Тепер у мене зовсім інше поняття про Біблію. Знаю, що ми повинні читати та досліджувати Біблію, бо вона надійна і безпомилкова. Ми маємо читати її тому, Що Бог незмінний. Все навколо змінюється, особливо людські бажання. Біблію ми повинні читати тому, що нас оточує багато обманливих учень, згідно Біблії ми можеио відрізнити правду від неправди. Відвідуючи біблійний гурток, я зрозуміла, як вберегтися від гріха. Боже Слово допомагає мені побачити гріх і як позбуватися його.

Біблія – це не просто звичайна книга, це Боже Слово, яке ігнорувати не можна. Чим більше докладати зусиль до вивчення Біблії, тим більша буде нагорода в процесі її пізнання.

                                                                                                                                                               Марія.



Мені 25 років. До церкви я ходила з дитинства, правда з перервами. На жаль в юнацькі роки я відвідувала святу Літургію тільки на великі свята. Але час минає і ніхто не може знати, що чекає його завтра. Я все частіше почала задумуватись над цим. Я дуже захотіла ближче познайомитись з Богом, щоб зрозуміти як правильно жити.
Близько року тому мене познайомили з прекрасними людьми, які запросили мене відвідати нічні чування. Вже після перших нічних молінь моє серце почало відчувати якісь нові почуття, почуття любові до Бога.
З того часу я почала більше цікавитись різного роду релігійною літературою і і дуже захотіла прочитати Святе Письмо.
Бог написав нам цей лист любові, бо він нас любить і хоче нас навчити як правильно прожити життя на землі.
Восени 2011 року я дізналася про відкриття Біблійного гуртка при парафії св. Архистратига Михаїла та записалася до нього. Робота гуртка побудована на щоденному молитовному читанні Святого Письма.
Відколи я почала читати Святе Письмо, я стала ближче пізнавати Бога. Кожної неділі ми з братами та сестрами зустрічаємося о 15год. в резиденції нашої парафії і разом читаємо Святе Письмо, ділимося своїми думками та переживаннями. Кожен розповідає що він відчуває та як розуміє той чи інший Псалом чи вірш Старого чи Нового Завіту. Ми всі різні, тому дуже важливо інколи поділитися своїми роздумами, допомогти один одному.
В Біблії я знаходжу все потрібне для моєї душі. Часто, коли мене щось бентежить, я відкриваю Євангеліє і знаходжу відповідь на мої питання.
Біблія - це світло на нашій стежині життя, це правильний шлях до спасіння.
Я хочу подякувати засновникам цього гуртка та його наставникам, які допомогають кожній бажаючій людині пізнати Слово Боже, розпочати нове життя разом з Ісусом Христом. Бажаю всім людям прочитати і зрозуміти Святе Письмо та полюбити Бога всім своїм серцем, всією своєю душею.

                                                                                                                                                                                 Іра.



У листопаді 2011 року при церкві Архистратига Михаїла розпочав роботу гурток "Біблійні читання" під керівництвом сестри Маркелли ЧСВВ. Знаменно, що ця подія співпала з благословенням Синоду Єпископів Києво-Галицького Архиєпископства УГКЦ плану щоденної молитви з читанням Святого письма у сім`ї з метою духовної підготовки вірних до відзначення 1025 річниці Хрещення Руси-України. Послуговуючись даним планом ми щодня знайомимося та приймаємо Боже Слово. А що в ході читання виникають запитання, неясності, то у нас є можливість їх обговорити та зрозуміти. Сестра Маркелла з радістю ділиться своїм знанням - зосереджує увагу на історії спасіння Богом людини, показує звязок між подіями з Старого та Нового Завіту, щоб кожен, хто бажає, хто спраглий міг черпати з бездонного джерела Божої мудрості та Любові.

                                                                                                                                                               Галина



Мені 29 років. У своєму житті я кілька разів починала читати Святе Письмо, але це закінчувалось це тим, що залишала це заняття дуже швидко. Мабуть тоді не усвідомлювала важливості пізнання Божого Слова. Та й пригадую, що не була настільки близька до Бога тоді, як сьогодні.
Коли почула про "Біблійний гурток", який розпочав своє існування при церкві св. Архистратига Михаїла, то дуже зраділа, що зможу вивчати Святе Письмо, поглиблювати свої знання.
Спочатку, читаючи Святе Письмо не все було мені зрозумілим, але на гурток збирається група віруючих людей, які мають можливість поділитися своїми розважаннями, переживаннями, як кожен з нас розуміє прочитане. А ще в цьому нам допомогає катехит нашої парафії сестра Маркелла ЧСВВ.
Згідно з розпорядком щоденного читання робити це не важко, адже молитовне читання займає кілька хвилин. Хіба це багато, присвятити для Бога кілька хвилин? Я вважаю, що пізнавати Слово Боже - це не втрата часу, як пусте читання газет чи журналів, або жадібне переглядання телебачення і т.п. Це насамперед дотримання першої найважливішої заповіді - Любити Господа Бога свого, всім серцем, всією душею, всією думкою; а значить - всеціло пізнавати Його. Маю таке бажання проголошувати Славу Божу і показувати іншим приклад, отже мушу Бога невпинно пізнавати і шукати, а найкращий засіб для цього -Святе Письмо. Думаю, що те, що скажемо про Біблію нашим дітям, онукам, залежить від нас самих.
У Біблії ми знаходимо саме стільки, скільки шукаємо. Святе Письмо говорить, що усякий, хто від щирого серця шукає Бога - знайде Його.
Біблія володіє бездоганною силою і властивістю міняти життя людей. У Святому Письмі кожен може знайти відповіді на запитання, які його цікавлять. Неодноразово, коли в мене траплялися неприємні обставини, знаходила відповіді, як правильно по-Божому вийти з тієї чи іншої ситуації не згрішивши. Бог завжди дає відповіді і вони завжди правильні.Біблія написана для того, щоб ми були спасенні.Бог написав цей лист любові, бо Він любить нас і хоче нас навчати, давати поради, як жити і які рішення приймати. Я вірю, що коли ми збираємося на заняттях нашого гуртка, то сам Ісус присутній з нами, "бо де двоє чи троє зберуться в Ім`я Моє, там Я буду посеред них."
Хочу заохотити кожного християнина до відвідування "Біблійного гуртка", до вивчення Святого письма. Господь дає нам таку можливість, скористайтеся нею! Можливо хтось подумає:"куди поспішати?", але ж ніхто не знає, коли настане кінець, якими тоді станемоперед Господом, якими будемо на Страшному суді? "Тому будьте готові й ви, - бо прийде Син Людський тієї години, коли ви й не думаєте!"(Мт.24;44).

                                                                                                                                                                     Оксана. 


Я вже давно мав велике бажання відвідувати біблійний гурток. Стимулом такого бажання служили ділення братів та сестер, які відвідували подібні гуртки в інших містах, а також розуміння того, що найпевнішим методом вивчення Біблії буде в колі спільноти під проводом Церкви. І ось як тільки я дізнався про створення такого гуртка при нашій парафії, то вже з перших зустрічей долучився до гуртка.
Цей гурток для мене є реальним свідченням того, що Господь через Слово Боже наповнює, освячує, перемінює нас - тих, хто спраглий Живої води і оживляє парафію.
Користь від системного вивчення Святого письма настільки відчутна, що першим плодом цього стало щире прагнення перебувати зі Словом Божим, ще й отримувати велику від нього насолоду - відчуття дуже подібне до закоханості. В моєму житті Слово настільки стало живим, що все більше і більше на буденні події в моєму житті я знаходжу відповіді словами Святого письма.
Тож молю Бога Всевишнього, щоб не втратити цієї закоханості в Біблію, зберегти цей запал і вміти застосувати в житті своєму на славу Божу, для добра ближнього та на спасіння своєї душі та моїх ближніх. Амінь.

                                                                                                                                                        Володимир.



Тішуся тим, що добрий Господь вислухав наші молитви і у нас тепер теж є "Біблійний гурток".
Святе Письмо я прочитала самотужки 2 рази (за винятком книг пророків). Багато чого не усвідомлювала, але читала. Розуміла, що якщо я називаю себе християнкою, я повинна вивчати Слово Боже. Розуміла, що Господь, як добрий, мудрий Батько веде зі мною розмову через слова Святого Письма. Дякую тобі за це, Господи.
Дякую Синоду Єпископів УГКЦ за благословення на щоденне читання Св.Письма у сім`ях. Цей план щоденного читання особисто мене організовує. Значно легше "рухатися" у пізнанні Бога у християнській спільноті, особливо, коли тебе очікує щонеділі земний вчитель, наша дорога сестра Маркелла, яка пояснить складні, незрозумілі місця в Біблії. А ще, що для мене дуже важливо, вчить правильно читати Святе Письмо, починаючи від правильної постави в часі читання до глибоких роздумів над Словом Божим (коли Господь промовляє особисто до мене).

                                                                                                                                                                              Леся.












Біблійний гурток
Категорія: Життя парафії | Переглядів: 1268 | Додав: Georgij | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Georgij  
0
На фото не всі учасники гуртка, насправді є більше, хоча метою гуртка не є статисттична чисельність, а головно якість і користь від читань Святого Письма.
Хай усіх благословить Всемогутній Господь, що премудро все створив, і нас покликав синами Божими бути, Слава Йому навіки віків!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024