Українська
Греко-Католицька Церква

Четвер, 25.04.2024, 18:01

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гості" | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Розділ сторінки











Форма входу





Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 209

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2016 » Квітень » 29 » Безвідповідальне ставлення до природи - гріх
11:16
Безвідповідальне ставлення до природи - гріх

Коли людина завдає шкоду природному довкіллю, то зраджує своєму величному покликанню Божого еколога і захисника створеного світу. Це є передусім велика провина проти християнської віри в Бога Творця: Отця, Сина і Святого Духа, який довірив нам світ на відповідальне управління, збереження і охорону.

Церква зараховує безвідповідальне ставлення до природи до гріхів найвищої категорії важкості, а саме до гріхів, які кричать до неба, тобто в один ряд з гріхом навмисного вбивства людини. Адже забруднюючи і руйнуючи природне довкілля ми загрожуємо здоров’ю та життю людей, яких Господь покликав до буття, а також і тих, які ще не народилися. Катехизм Католицької Церкви розглядає питання відповідальності за природу в контексті вимог Заповіді «Не вкради». Щедрі Божі дари природи призначені для всіх людей всіх поколінь, тому той, хто опанований духом споживацтва і бажанням мати чим більше матеріальних благ коштом природи і людей, які в ній живуть, суттєво провиняється проти свого Творця і Спасителя.

Як зазначає керівник Бюро УГКЦ з питань екології доктор Володимир Шеремета: «Найпершим інструментом подолання екологічної кризи є відновлення внутрішньої екології людини: її віри, духовності та моральності. Саме це є надійною основою для формування «культури життя» та відповідального ставлення до природи. І саме Церква має на цьому полі особливе покликання і компетенцію… Одним із ключових аспектів нової євангелізації і формування християнської культури є поширення правди про те, що віра в Бога Творця і життя у Христі (християнський спосіб життя) передбачають відповідальне ставлення до створеного у Христі світу.»

Парафія святого Архистратига Михаїла УГКЦ в місті Калуші також займає активну позицію в екологічних питаннях, що виявляється не лише у інформаційних кампаніях проти прикрашання гробів пластиковими квітами та вінками, проти викидання в загальні смітники використаних батарейок, люмінесцентних ламп чи ртутних термометрів, створення стихійних сміттєзвалищ, але й у щорічній кампанії прибирання берегів річок Лімниця, Сівка й Млинівка, догляді за могилами на старому цвинтарі міста, які організовують Товариство парафіяльних волонтерів ім.Св.Юрія Переможця та Спілка Католицької Молоді.

Окрім того, 9 квітня з благословення отця-декана Михаїла Бігуна учасники Спілки Католицької Молоді спільно з молодорухівцями та рухівцями висадили 40 саджанців липи, 17 клену та 2 дуби, чим укріпили район сповзання ґрунту в ж/м Височанка, а також розчистили стихійне сміттєзвалище в лісосмузі неподалік.

23 квітня католицькою молоддю було прибрано сміття з берегів озера, що при виїзді на Долину. Як відмітив координатор екологічної акції Роман Пілецький: «На превеликий жаль, встановлений коло озера хрест не стає на заваді забрудненню та засміченню довколишніх берегів. І це яскраво свідчить, що хоч більшість із нас називає себе християнами, та до голосу Духу Господнього, який кличе нас до відповідального ставлення до Божого творіння, ми залишаємось глухими…»

 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 717 | Додав: Karpat | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:























Друзі сайту









Радіо ДЗВОНИ - онлайн трансляція



Copyright MyCorp © 2024